Foodiebackpacker als culinaire nomade de wereld rond

Lekker eten is altijd leuk als je op vakantie gaat, maar sommige foodies gaan net even wat verder. Bijvoorbeeld de 36-jarige Derya uit Istanbul. Anderhalf jaar geleden besloot hij zijn ‘normale’ leven overboord te gooien om zich te storten op zijn twee grote passies; koken en reizen. Onder de naam Foodiebackpacker met als levensmotto ‘Eat well, travel often’ reist hij als culinaire nomade de wereld over om te koken bij locals thuis en op festivals en events.

Nederland
Ook in ons land is Derya is sinds kort regelmatig te vinden. Dit najaar is hij beschikbaar om in Nederlandse huizen diners te bereiden. Door zijn culinaire passie overal ter wereld te delen, wil Foodiebackpacker mensen samenbrengen en inspireren om zich los te maken van hun dagelijkse beslommeringen en te kiezen voor meer geluk. Foodiebackpacker: “Ik weet wat me gelukkig maakt en wat ik daarvoor moet doen. Graag inspireer ik met mijn verhaal anderen om ook hun hart te volgen.” Op Facebook en zijn blog doet hij verslag van zijn culinaire reis. Inmiddels heeft hij al meer dan 22 landen en 35 steden bezocht, waar hij diners verzorgde voor meer dan 800 mensen.

Azië
Tot nu toe richtte Derya zijn pijlen voornamelijk op Europa, maar in 2016 trekt hij voor het eerst met zijn backpack richting Azië om inspiratie op te doen en contact te leggen met locals. Voor Derya gaat het leven van Foodiebackpacker over het verkiezen van het kleine en het intense boven het grote en het oppervlakkige, avontuur boven sleur. Het gaat over het ontmoeten van mensen en het ervaren van nieuwe culturen. Het is Derya’s droom om op deze manier nieuwe ervaringen te kunnen blijven opdoen en verbinding te zoeken met met mensen uit de hele wereld.

Wil je thuis een diner met Foodiebackpacker hosten, dan kun je contact opnemen via mail@foodiebackpacker.com of ga naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.