Shop handgemaakte cadeaus op sprookjeskerstmarkt

De maand december is toch wel de gezelligste maand van het jaar. In aanloop naar kerst vind je overal kerstmarkten, waar je de kou even verbijt om vast in de stemming te komen. Dit kan ook op Museum Schloss Moyland. Een sprookjesachtig kasteel, sfeervolle kerstverlichting, unieke handgemaakte producten en diverse hartige en zoete lekkernijen. Dat is de kunstnijverheids-kerstmarkt in Bedburg-Hau. Van 9 tot en met 13 december kun je hier op zoek naar originele, handgemaakte kerstcadeaus onder het genot van een glaasje Moylander Winterpunch of kop warme goulashsoep. Ondertussen zingen (kinder)koren en vermaken de kleintjes zich in de nostalgische draaimolen. En dat allemaal vlak over de grens.

Kerstmarkt
De kunstnijverheids-kerstmarkt op Schloss Moyland staat bekend als een van de mooiste kerstmarkten in de regio. Midden in de historische tuinen rondom het waterkasteel Moyland stallen kunstenaars hun zelfgemaakte waren uit in sfeervol verlichte kraampjes. Met behulp van materialen zoals hout, wol, steen, klei of metaal fabriceren ze de mooiste voorwerpen. De kerstmarkt kent ook Nederlandse inbreng: Colet Jacobs biedt haar papieren sieraden te koop aan en Conny Wolthuis uit Raalte brengt gebreide en geweven sjaals aan de man. In de museumwinkel zijn de nieuwste producten van gerenommeerde ontwerpers te vinden, kunstdrukken van hedendaagse regionale kunstenaars, maar ook een bij de kerst passend assortiment aan boeken voor jong en oud.

Muziek- en kinderprogramma
Naast snuffelen langs de kraampjes is er op de Moylandse kerstmarkt nog veel meer te beleven. Iedere dag vinden er optredens plaats van (kinder)koren, muziekverenigingen en plaatselijke bands. En ook de kleinste bezoekers worden niet vergeten. Kinderen kunnen zelf broodjes bakken, kaarsen maken of een ritje maken in de nostalgische draaimolen, terwijl de ouders handgemaakte kunstvoorwerpen van dichtbij bekijken. Groot en klein smullen van de vele koude en warme lekkernijen die op de markt verkrijgbaar zijn. Van traditionele glühwein en punch, tot crêpes, winterse soepen, braadworst en apfelstrudel.

Rondleiding door het museum
Naast een bezoek aan de kerstmarkt is ook een kijkje in het kasteel de moeite waard. Voor € 1,50 extra kunnen bezoekers de tentoonstelling ‘Sprookjes en andere wonderlijke verhalen’ bezoeken, met kunstvoorwerpen die geïnspireerd zijn op sprookjes en sagen. Voor groepen vanaf 15 personen zijn aparte arrangementen verkrijgbaar, inclusief een bezoek aan de kerstmarkt, een rondleiding door het kasteel en een beklimming van de noordtoren naar het uitzichtsplateau.

Openingstijden Kerstmark 9 tot en met 13 decembert:
woensdag tot vrijdag 13–22 uur
zaterdag 11–22 uur
zondag 11–20 uur

De entree voor de kerstmarkt bedraagt € 5. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.