Hek beschermt Berlijnse Muur tegen geklad

De Berlijnse Muur heeft een magische aantrekkingskracht op kladderaars en iedereen die zich met een watervaste stift en een lollige kreet toegang tot de eeuwigheid denkt te verschaffen. Maar daar komt een eind aan. De gemeente Berlijn heeft een hek geplaatst voor een groot deel van de zogeheten East Side Gallery. Dat is het langste stuk overgebleven Berlijnse Muur, waarop – nadat de muur in 1989 was gevallen – 108 kunstenaars een eigen werk mochten maken.

Tegen een prijs van ruim 200.000 euro wordt dit deel van de muur bij de Friedrichshain Op dit moment wordt de muur schoongemaakt. Er is pas zo’n 300 meter van de 1,3 kilometer lange muur van tags en kreten ontdaan. Dit deel van de muur, ooit gebouwd om in het na-oorlogse Berlijn een scheiding op te werpen tussen het communisme en het ‘vrije westen’, wordt jaarlijks door zo’n 3 miljoen mensen bezocht.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Berlijnse_Muur

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.