Jordanië centraal in ‘Van hagelslag naar halal’

‘Van hagelslag naar halal’ is de titel van een nieuw KRO-NCRV programma dat vanaf 24 november 2015 wordt uitgezonden op NPO 3. Hierin gaat Arie Boomsma op pad met drie bekeerde moslima’s en hun moeders in de hoop de band tussen moeder en dochter te herstellen. Het prachtige decor voor deze intensieve reis: Jordanië.

De drie Nederlandse meiden die deelnemen aan het programma hebben zich bekeerd tot de Islam, waardoor de relatie met hun moeder onder druk is komen te staan. Arie laat de moeders en dochters met elkaar in gesprek gaan en naar elkaar luisteren, om zo begrip voor elkaar standpunt en levensvisie te krijgen. Dit alles speelt zich af in Jordanië. In zes afleveringen brengen de moeders en dochters een bezoek aan het wereldwonder Petra en trekken ze door de imposante Wadi Rum woestijn. Dobberen in de Dode Zee en hiken ze door het prachtige Dana Nature Reserve. Ze bezoeken bedoeïenenkampen, overnachten bij gastvrije Jordaanse families in boerendorpjes en gaan in gesprek met Jordaanse moslima’s.

Benieuwd naar deze reis door Jordanië? Kijk hier alvast een voorproefje en bekijk de rest van de reis vanaf 24 november om 21.20 uur op NPO 3!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.