Een Duitse kerstmarkt, echt dichtbij

Voor een echte Duitse kerstmarkt hoef je niet ver te rijden. Als je zin hebt om vast een beetje in de kerststemming te komen dan kun je naar de Noord-Duitse stad Oldenburg. Hier vind je van 24 november t/m 22 december de traditionele kerstmarkt, de zogeheten Lamberti-Markt. De mooi verlichte ‘kleine stad’ heeft 120 houten kraampjes, verkoopstands en heel veel dennengroen. De sfeer op de kerstmarkt, die zich tussen het slot, het classicistische wachtgebouw, het historische stadhuis en de St.-Lambertikerk (naamgever van de kerstmarkt) bevindt, is het beste ter plekke te proeven.

Kerstmarkt
Sinds 1972 wordt de Oldenburger kerstmarkt elk jaar opgebouwd. Al enkele jaren geldt ze als een van de mooiste in Noord-Duitsland. Veel producten die er te koop zijn, worden ter plekke gemaakt en elke kraampje ziet er anders uit. De ‘kleine stad’ van Oldenburg biedt alles wat je van een kerstmarkt mag verwachten, dus je komt er helemaal in kerststemming. Omdat Oldenburg klimaatbescherming hoog in het vaandel heeft en het gebruik van groene stroom stimuleert, geeft de Oldenburger Lamberti-Markt dit jaar het goede voorbeeld.

Hoogtepunten tijdens de kerstmarkt:
• dagelijks grote kerststal achter de St.-Lambertikerk
• ’s zaterdags om 17 uur: feestelijke bazuinmuziek bij het stadhuis
• zaterdag 5 december tot 24 uur: extra lange koopavond. Feestverlichting in de hele binnenstad en bijzondere kerstacties van de winkeliers.

De kerstmarkt is dagelijks van 11 – 20.30 uur geopend; alleen op de openingsdag, 24 november, begint ze pas om 17 uur. Op 5 december is het koopavond en zijn de winkels en de kerstmarkt tot 24 uur open. Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: OTM/Torsten-Krueger

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.