Livigno (Italië) voor lekkerbekken

Sportieve fijnproevers kunnen goed kiezen voor de vakantieregio Livigno (Lombardijen). De Italiaanse regio heeft voor wandelaars en fietsers een vijftal culinaire routes op de kaart gezet. De verschillende routes laten wandelaars, bikers en culinaire fans in de zomer genieten van de Italiaanse keuken. Traditionele recepten en sportieve activiteiten vormen de ingrediënten voor deze gastronomische routes voor lekkerbekken.

De culinaire routes combineren inspanning en natuur met genieten van een welverdiend streekgerecht op de mooiste plekjes in de bergen. Er is voor ieder wat wils, voor de beginnende hiker tot de meer gevorderde avonturier. De kortste route, naar berghut Alpisella Valley, heeft een lengte van 2,4 kilometer en duurt ongeveer 30 minuten. De langste trail is 10,2 kilometer en leidt gasten in circa 2,5 uur naar Alpe Trèla. De wandelingen staan omschreven op de website van Livigno en zijn te downloaden via livigno.eu/en/culinary-excursions.

Livigno Card

Met de Livigno Card, die alle vakantiegangers gratis ontvangen als zij in een partner-accommodatie verblijven, wordt vakantie in de regio een avontuur. Door gebruik te maken van het activiteitenprogramma wordt iedere dag anders. Zo kunnen gasten de geheimen van de traditionele Italiaanse keuken ontdekken met de ‘Nature & Flavour’ activiteiten of deelnemen aan ‘Hiking & Trekking’ activiteiten. Kinderen beleven een onvergetelijke vakantie met het ‘Family & Kids’ programma. Wie niet in een partner accommodatie verblijft, kan de kaart aanschaffen voor € 40,-.

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

De belastingvrije vakantiebestemming Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Met een diversiteit aan outdoor activiteiten en een dorp waar je letterlijk de Italiaanse flair proeft, is Livigno een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers. Enerzijds vind je er het hoogst gelegen sport- en wellness centrum van Europa, maar tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en een groot meer ‘Lago di Livigno’ om allerlei watersporten op te beoefenen. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.