Met het hele gezin op avontuur in Midden-Amerika

Midden-Amerika is niet gelijk een bestemming waar je aan denkt bij een vakantie met kinderen, maar als je op zoek bent naar wat avontuur voor het hele gezin dan kun je er prima terecht. Niet alleen heeft Midden-Amerika zich ontwikkeld tot een bestemming voor liefhebbers van actieve vakantie, maar ook gezinnen vinden steeds vaker hun weg naar dit veelzijdige gebied. Alom aanwezige natuur, cultuur, genieten van stranden, watersporten, steden, jungles en de gastvrije en vriendelijke bevolking kenmerken een vakantie in Midden-Amerika.

Costa Rica
Costa Rica onderscheidt zich als één van de meest geprezen familiebestemmingen in Midden-Amerika door het aanbieden van een breed scala aan activiteiten die leuk zijn voor alle leeftijden. Geniet als gezin van de vele avonturen zowel op het land, in de jungle als op het water.

Monteverde en Santa Elena
Eén van de meest populaire plaatsen om met kinderen te bezoeken zijn de oude dorpjes in bergen van Monteverde en Santa Elena. Wandelen door het regenwoud speurend naar dieren, glijdend langs een ziplijn tussen de boomtoppen door of een bezoek aan een boerderij zijn activiteiten die de kleintjes niet zullen willen missen. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het Manuel Antonio Nationaal Park waar bijzondere diersoorten als leguanen, luiaards en diverse soorten kleine aapjes leven.

Tortuguero National Park
Ook Tortuguero National Park zal niet teleurstellen. De rivieren en watertjes hier zitten vol krokodillen, leguanen en slangen. Maar het hoogtepunt speelt zich af op het strand van Tortuguero. Hier komen jaarlijks van juli tot oktober de groene schildpadden aan land om te nestelen. Deze grote en indrukwekkende zeeschildpadden hun eieren te zien leggen en begraven onder het zwarte zand is een absoluut onvergetelijke ervaring. Voor wat meer actie liggen de raftboten klaar voor een tocht over de onstuimige Reventazón en Pacaure rivieren. En de echte durfallen gaan natuurlijk naar de nog steeds actieve vulkaan Arenal, waar de rode hete lava en de gloeiende rotsen indruk zullen maken.

Guatemala
Guatemala – het hart van de Maya-wereld – is een land van natuurlijk en culturele rijkdom en biedt een combinatie van activiteiten die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Eén daarvan is het beklimmen van de vulkaan Pacaya. De paden zijn goed gemarkeerd en zodra de top bereikt wordt, komen de dampen uit de nog steeds actieve krater je tegemoet.

Auto Safari Chapín
Andere activiteiten die zeker zullen aanspraken zijn een wandeling door de jungle en een bezoek aan Auto Safari Chapín. Tijdens een tocht door dit safaripark kunnen kinderen, vanuit de veiligheid van een auto of busje, de dieren in alle vrijheid van dichtbij observeren, voeren en aaien. Meer dan 1700 dieren van ruim 116 verschillende soorten bewegen zich vrij in hun natuurlijke leefomgeving. Vergeet niet de fotocamera om de zebra’s, antilopen, tapirs, pauwen, herten, vele soorten apen en vogels met uw lens te ‘vangen’.

Lake Atitlan
Begin de dag met een fietstocht langs inheemse dorpen prachtig gelegen aan een kristalhelder meer, ontdek een ongerept strand waar het heerlijk zwemmen is, geniet van de uitzichten op de vulkanen en het kratermeer Lake Atitlan en sluit de dag af met een familiepicknick vol typische heerlijke gerechten uit de Guatemalteekse keuken. En ben je bij Lake Atitlan, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan een koffieplantage om het hele proces van uitgelegd te krijgen van het groeien, plukken, drogen en branden van koffiebonen. En natuurlijk kan de liefhebber deze 100% biologische koffie proeven.

Panama
Wereldberoemd vanwege haar 81 kilometer lange kanaal is Panama ook uitermate geschikt als familie reisbestemming. Ontdek de geheimen van de flora en fauna tijdens een tocht per kabelbaan door de weelderige regenwouden van Gamboa. Deze tocht is enkele kilometers lang. Onderweg kan er genoten worden van vele diersoorten en na aankomst bij de top van de Cerro Pelado wordt er een korte wandeling uitgevoerd over een smal pad naar een uitkijktoren.

Panama-kanaal
Een absolute must-do met de kinderen is om een boottocht te maken door het Panama-kanaal. Langs de route liggen verschillende hoogtepunten zoals de baai van Panama-Stad met haar moderne gebouwen, de Bridge of Americas die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt, het Miraflores meer, Corte Culebra (het smalste deel van het kanaal) en de sluizen bij Gatun. De jongere gasten aan boord zullen zich ook vergapen aan de dolfijnen die zich niet zelden vermaken in de boeggolven van de boot. Maar ook aan de walvissen die van juni tot november langs de kust migreren naar de Stille Oceaan om zich voort te planten. Andere plaatsen waar de walvissen in Panama gespot kunnen worden zijn de eilanden Coiba en Taboga en vanaf de Las Perlas archipel en ook worden ze gezien in de Golf van Chiriqui, San Miguel, Iguana Island en de Golf van Panama.

Dolphin Bay
In alle rust dolfijnen van dichtbij zien? Dan is Dolphin Bay in de archipel van Bocas del Toro de place-to-be. Deze laguna – uitgegroeid tot favoriete plek voor dolfijnen – is bezaaid met groene mangroven en wordt omgeven door tropische bossen waarin kleine familie-accommodaties verscholen liggen. Dankzij de gunstige geografische liggen van Panama heeft zich een boeiend zeeleven ontwikkeld. Ga duiken of snorkelen en ervaar de schoonheid van de onderwaterwereld.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.