Taxi-app voor Amsterdam met all-in-prijs

Amsterdam, het toeristen-mekka van Nederland, heeft een eigen taxi-app. De initiatiefnemer is Mourad Berouijel El Kadiri, een Amsterdamse ondernemer en taxichauffeur. Deze taxi-app onderscheidt zich door de mogelijkheid van een reservering vooraf én een all-in-prijs. De deelnemende taxichauffeurs worden volgens de initiatiefnemer ‘online en offline gescreend aan de hand van strenge eisen’. De app heet SELMS en is te gebruiken in Amsterdam. Medio 2016 wordt de service nationaal beschikbaar.

Over waarmee de app zich onderscheidt van al het andere op de markt schrijft het zelf: “Wat het bedrijf SELMS onderscheidt, is de strenge selectie van taxichauffeurs, die online en offline wordt gedaan. Hiernaast moeten de chauffeurs in het bezit zijn van een verklaring omtrent het gedrag (VOG; een bewijs van goed gedrag), ruime stratenkennis van Amsterdam en dekkende verzekering en papieren om als taxichauffeur in zowel Nederland als de rest van Europa te mogen rijden. De chauffeurs worden door klanten beoordeeld via een ratingsysteem in de app. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Nadat ze een taxi hebben besteld, krijgen klanten een foto, het kenteken en het mobiele nummer van de chauffeur. Daarmee kunnen ze de taxi herkennen.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.