Top 10 populairste Italiaanse wintersportdorpen

Nu de eerste (natte) sneeuw in Nederland gevallen is, gaat het bij veel wintersporters toch kriebelen. Als je nog niets geboekt hebt en je kan wat inspiratie gebruiken dan kun je denken aan Italië. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft. Hotels.com zet de 10 Italiaanse wintersportdorpen op een rij, waar Nederlanders in de afgelopen twee maanden het meest op zochten.

Hoog, hoger, hoogst
Selva is het hoogste dorp in het skigebied Val Gardena en wordt door Oostenrijkers ook wel Wolkenstein genoemd. Nederlanders zochten het meest op het dorp, wellicht omdat Selva de beste skimogelijkheden van de vallei biedt door haar hoge ligging. Als je van hoogte houdt, dan is Livigno in het gelijknamige skigebied wellicht ook een goede optie. Dit dorp ligt op 1816 meter hoogte tussen de twee nationale parken van de Stelvio en het Engadin.

Van groot tot klein
Après-skiën kun je in Val Gardena het best doen in het veelzijdige dorp Ortisei (Sankt Ulrich). Ortisei is het grootste dorp in het 175 km lange skigebied, wat haar populariteit onder Nederlanders verklaart. Canazei, de skihoofdstad van de Val di Fassa, is het kloppend hart van de Dolomieten. Het biedt voor ieder wat wils; van beginners tot funparkliefhebbers. Corvara, daarentegen, is een dorp die valt in de categorie ´klein maar fijn´. Op de hagelwitte pistes van het gebied Alta Badia kom je weinig toeristen tegen. Nog een intiem dorp is Bormio in het skigebied Alte Valtellina. Na de laatste afdaling kun je genieten van de warmwaterbronnen in het dorp.

Südtirol blijft in trek
Zuid-Tirol blijft in trek bij de Nederlandse sneeuwjagers, zoals bijvoorbeeld het bescheiden skigebied Meran 2000 met het zonovergoten dorp Meran. Deze bestemming is ideaal voor off-piste wintersporters. Het dorp Bolzano (Bozen) wordt met haar 265 meter hoogte ook wel de poort tot de Dolomieten genoemd. Het omliggende Reinswald-Ritten skigebied in Zuid-Tirol wordt omringd door drie prachtige alpine hoogplateaus, wat het zeker de moeite waard maakt om tijdens de afdaling af en toe ook omhoog te kijken.

Bekende wintersportbestemmingen
Cortina d’Ampezzo is de bekendste wintersportplaats van de Italiaanse Alpen. Het chique dorp biedt volop après-ski mogelijkheden en het uitgestrekte omliggende gebied is sneeuwzeker. Ook Santa Christina (Sankt Christina) aan de zonkant van de Val Gardena is een bekende bestemming. Met een gemêleerd publiek van zonliefhebbers en fanatieke sporters is deze centrale bestemming geschikt voor alle soorten gasten.

Top 10 Italiaanse skidorpen met de meeste zoekopdrachten door Nederlandse reizigers tussen 1 september en 31 oktober 2015
1. Selva, Val Gardena
2. Livigno , Livigno
3. Ortisei, Val Gardena
4. Canazei, Val di Fassa
5. Corvara, Alta Badia
6. Bormio, Alta Valtellina
7. Meran, Meran 2000
8. Bolzano, Reinswald-Ritten
9. Cortina d’Ampezzo, Cortina
10.Santa Cristina, Val Gardena

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.