Top 5 culinaire hotspots in Portland

Amerika staat toch vooral bekend om het enorme aanbod aan junkfood. Toch klopt dit beeld niet helemaal, want er zijn ook genoeg plekken waar je culinair kan genieten. Portland heeft bijvoorbeeld kwalitatief goed eten en drinken hoog in het vaandel staan. Portland is binnen Amerika een bekende culinaire bestemmingen. Culy-site Eater PDX heeft een lijst uitgebracht van de populairste restaurants van dít moment in Portland via de ‘Eater Heatmap’. Hieronder vind je een top 5.

1. Hamlet Cocktail Bar
Bij Hamlet sla je drie vliegen in één klap: het zeer ervaren trio chef Cathy Whims, cocktailguru Ryan Magarian en restaurateur Kurt Huffman van ChefStable maken de heerlijkste cocktails en gerechten. Gelegen op een prominente locatie is het op dit moment the place to be om te relaxen en op te laden tijdens een dagje in het Pearl District, of terwijl je wacht op een tafel in een van de restaurants in deze wijk. De kleine menukaart richt zich volledig op varken. De cocktails worden doorgaans gemaakt met sherry, aangezien dit goed past bij de zoute smaak van varken.

2. Nomad.PDX
Als je op zoek bent naar het meest innovatieve en moderne restaurant, dan heb je het nu gevonden. Nomad.PDX is geopend van donderdag tot zondag, met vier tot vijf seatings per avond, waar men geniet van een 15-gangenmaaltijd. De twee chefs Ryan Fox en Ali Matteis werkten voorheen in Michelinster gewaardeerde restaurants. Deze ervaring passen ze nu toe in het concept van Nomad.PDX: een meergangendiner extravaganza waarbij gebruikt gemaakt wordt van lokale ingrediënten.

3. Bit House Saloon
Na een trage start in juli is Bit House Saloon op dit moment zeer populair. De historische architectuur en ervaren medewerkers staan voor een nieuw hoofdstuk in Portland: de gourmet gastropub. Hun burger is een van de beste van de stad, net zoals de andere upgraded pub snacks die je hier kunt eten.

4. Farm Spirit
De term ‘farm-to-table’ wordt hier naar een hoger niveau gebracht. Vegetarische menus, 9- tot 12-gangenmaaltijden, reserveren via Twitter en Facebook, bij Farm Spirit vind je dit allemaal. Geniet hier bijvoorbeeld van het samengestelde gerecht van met koriander gekruide amandelyoghurt, aardbeien, gegrilde groene bonen, komkommer en geroosterde amandelen. Dat is nog eens wat anders dan een salade.

5. La Moule
Wie had gedacht dat Portland een Belgische mosselbar kon gebruiken? La Moule blijkt een groot succes. Sinds de opening in september heeft La Moule een intieme, Europese ambiance gecreëerd, met mosselen, steak, tartaar, friet met drie verschillende mayonaises en een burger met drie verschillende brie’s. De voormalige eigenaar van Multnomah Whiskey Library runt de bar. Uiteraard zijn er ook cocktails, bijzondere wijnen en Belgische bier van de tap te verkrijgen.

Dining Month
Sinds 2009 wordt in de maand maart jaarlijks de Portland Dining Month georganiseerd. Restaurants presenteren in die maand een driegangendiner voor $29. Of de restaurants uit deze top 5 ook meedoen met de Dining Month in maart wordt begin 2016 bekend gemaakt.

Voor meer informatie over een vakantie naar Portland ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.