Vakantie in Guatemala, Belize en Honduras

Onder de warme, heldere wateren van Guatemala ligt een totaal andere en unieke wereld op je te wachten. De meest fantastische avonturen komen tot leven, van het zwemmen met een walvishaai bij Blue Hole tot het duiken rondom gezonken schepen of in een meer van vulkanische oorsprong. Een onvergetelijke onderwatershow. De meest prominente plaatsen om te duiken en snorkelen zijn Ayarza Lagoon en Lake Atitlan in het achterland en Manabique in het Caribisch gebied.

Voor wie windsurfen een passie is, is Lake Atitlan, Lake Izabal en de rivier Rio Dulce de plaats waar men moet zijn. De beste tijd is tussen oktober en mei. November en december zijn de maanden met een sterkere wind. Voor de zeilliefhebbers zijn de rivier Rio Dulce en Lake Izabal de belangrijkste plekken om deze sport te beoefenen.
Meer informatie over Guatamala vind je hier.

Belize: overvloed aan waterbronnen

Het langste rif van het westelijk halfrond vindt men bij Belize en is een waar paradijs voor snorkelaars en duikers. De spectaculaire zeebodem met haaien, roggen, schildpadden, murenen, barracuda’s en tal van mooie goudvissen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Kijk hier voor meer informatie over duiken in Belize en hier over snorkelen.

Belize is tevens de perfecte plek om te genieten van de spannende watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Er zijn kleine rustige baaien in de Keys voor beginners en hoge golven en sterke wind voor experts. De kleur van het water is zo helder dat je de vissen en roggen kunt zien zwemmen, en het is niet ongewoon om zelfs dolfijnen te spotten.
Belize is een land met een overvloed aan waterbronnen, ook kanoën en kajakken zijn gewilde activiteiten. Er zijn tours te boeken naar onbekende en onontgonnen plaatsen. Het enige wat men hoeft te doen is roeien en versteld staan ​​van deze exotische bestemming! Vind hier meer informatie over kajakken en hier over kanoën.

Honduras: kleurrijk koraalrif

Honduras heeft een zeer aantrekkelijke kustlijn. De Caribische kust van Honduras is ideaal om te duiken of snorkelen, dankzij de grote verscheidenheid aan tropische vissen die de koraalriffen en andere prachtige plekken bewonen.
Bay Islands, Roatán, Guanaja en Utila is de plek voor duikliefhebbers. Hier kan men zwemmen tussen kleurrijke tropische vissen en ondertussen genieten van ’s werelds tweede grootste koraalrif. Een unieke ervaring!
Meer informatie over duiken op Honduras vind je hier.

Op zoek naar een off the beaten track toevluchtsoord? Bij de stad Tela in het Noorden van Honduras bevindt zich een goed bewaard gebleven koraalrif. Omdat het gebied nauwelijks bezocht is, is dit het best bewaarde geheim van de baai. Meer informatie over Tela vind je hier.

Consumenten geïnteresseerd in rondreizen in Midden-Amerika kunnen onder andere terecht bij de volgende reisorganisaties: KilroyRiksja Travel,Tenzing Travel en FOX. Deze rondreizen bieden een mix van de landen aan, wat een uitstekende gelegenheid biedt om de diverse wateractiviteiten tijdens dezelfde reis te ontdekken.

Voor algemene informatie over de landen van Midden-Amerika, kunnen consumenten kijken bij het Toeristisch Promotiebureau van Centraal-Amerika.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.