Vier kerst in Bretagne

Bretagne wordt over het algemeen vooral gezien als een zomerbestemming, toch is er in de winter ook genoeg te doen. Zeker als je op zoek bent naar een alternatieve bestemming voor kerst, uit de drukte, dan kun je eens aan deze regio denken. Sfeervolle kersverlichting in de straten, gezellige kerstmarkten en een gemoedelijke sfeer. Ook kerst in Bretagne heeft iets magisch! De Bretons maken zich klaar voor een vrolijk kerstfeest in Bretagne.

Het stadhuis van Rennes in de spotlights
Het centrum van Rennes wordt vanaf half december uitbundig versierd met kerstverlichting. Op het plein voor het Parlement vindt de grootste kerstmarkt van de stad plaats. Ook op vele andere plekken in de stad verschijnen de gezellige kerststalletjes. Net als ieder jaar wordt van 17.00 tot 23.00 uur de voorgevel van het stadhuis van Rennes op spectaculaire wijze verlicht. Mooi om te bewonderen met een vin chaud in de hand.

Terug in de tijd in Locronan
In het stadje Locronan lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De geplaveide straatjes, de elegante huizen. Je waant je in de 15e eeuw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Locronan vaak als filmdecor wordt gebruikt door bekende regisseurs, zoals Roman Polanski. Van 5 december 2015 tot 3 januari 2016 wordt Locronan extra magisch dankzij de kerstverlichting die het hele stadje siert en de kerstmarkt die door de plaatselijke winkeliers wordt georganiseerd. Met een koets reis je terug in de tijd terwijl je een tocht maakt door dit sfeervolle stadje.

Een fonkelende kerst in Rochefort-en-Terre
Geplaveide steegjes, houten vakwerkhuizen, panden uit de 16e en 17e eeuw. Rochefort-en-Terre is een van de mooiste ‘Petites cités de caractère’ van Bretagne. Terwijl in de zomer de bloemen weelderig bloeien op de balkons, wordt het stadje in de winter versierd door lichtjes. Van 27 november 2015 tot 3 januari 2016 schittert het dorpje dankzij 30 km aan kerstverlichting, waarmee de deuren, ramen en straten zijn versierd. De magie is tevens terug te vinden in de kleine lokale winkeltjes, die zich ook in kerstsferen hullen.

Domaine de Trévarez in kerstsferen
Van 21 november 2015 tot 3 januari 2016 wordt Domaine de Trévarez en kaar kasteel ter ere van kerst omgetoverd tot een droomwereld. Rondom het kleurrijk verlichte kasteel maak je een wandeling vol verrassingen, lichtspelen en optische illusies. In de stallen van het kasteel wordt het verhaal verteld van ‘het licht’. Discolampen, projecties en mechanische installaties creëren een fantasiewereld en laten de muren bewegen. Buiten geven de bomen met lampionnen die dansen in de wind en de sfeervol verlichte lanen het domein een betoverend aanzicht.

Voor meer informatie over kerst in Bretagne ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.