Voel je een piloot en bestuur zelf een F-16

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om piloot te zijn? Dan kun je komend weekend naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Hier vindt dan de elfde editie van het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld plaats. Bezoekers van Aviodrome krijgen de kans om te beleven hoe het voelt om piloot te zijn van bijvoorbeeld een Boeing 747 of een F-16.

Demonstraties
Het Flight Simulator Weekend is een initiatief van Aviodrome in samenwerking met diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met flight simulation. Naast de aanwezige simulators vinden er verschillende andere activiteiten plaats en is het ook mogelijk om diverse workshops te volgen.

Virtueel
Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Er zijn diverse demonstraties gericht op het maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurenschema’s. Ook is het mogelijk om zelf te vliegen en missies uit te voeren met behulp van deze simulators.

Techniek achter de simulators
Er zijn tevens cockpitbouwers aanwezig die hun creaties graag laten zien aan bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt, hoort een bijzonder verhaal. (Beginnende) hobbyisten kunnen ook onderdelen/accessoires aanschaffen voor de bouw van hun eigen flight simulator.

Hobby
Voor diegenen die altijd al wilden weten hoe een flight simulator-programma ontwikkeld wordt, is een (technisch) team aanwezig dat graag uitleg geeft over alle projecten. Bij de vele stands haalt menig ‘FlightSimmer’ bovendien zijn hart op bij het grote aanbod aan spullen voor deze hobby.

Aviodrome is tijdens het Flight Simulator Weekend op 7 en 8 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Aviodrome/Libéma

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.