Voor iedere wandelaar een wandeling in Duitsland

In de herfst en de winter kun je ook heerlijk wandelen. Al moet je misschien net wat meer kleren aandoen, het is toch heerlijk om te genieten van de natuur. In Duitsland zijn er genoeg mogelijkheden om een weekendje te gaan wandelen en ze hebben voor elke wandelaar een wandeling. Ben je een echte snelheidsduivel en kan het jou niet extreem genoeg zijn? Of geniet je liever in rustiger tempo van al het moois om je heen? Of je nu op zoek bent naar natuur, avontuur of cultuur: voor elk type wandelaar hebben zijn er leuke routes. Kijk ook op de website voor de leukste tips van locals.

De avontuurlijke wandelaar…
Kan in Saksen tussen de wolven lopen. Kan het jou niet spannend genoeg zijn? Dan is het wandelgebied in Niederspree iets voor jou. Dit is het leefgebied van 75 wolven. Doe mee met de sporenexcursie en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met dit dier. Deze (en andere) wandelroutes vind je op de nieuwe wandelkaart Saksen.

Wandelaars met kinderen…
Zitten deze herfst goed in de Beierse Hörnerdörfer. Met de hele familie trektochten maken door groene weides en majestueuze bergen en ’s avonds bijkomen in een van de leuke dorpjes en genieten van de Duitse Gemütlichkeit? Dat kan in de herfst, want deze vijf dorpjes zijn erg kindvriendelijk.

Wandelaars zonder hoogtevrees…
Stijgen tot grote hoogtes in het Nationaal Park Hainich. In dit park in Thüringen loop je ter hoogte van de boomtoppen. Terwijl je geniet van het uitzicht over het oerwoud en het uitgestrekte rivierenlandschap, leer je onderweg alles over de unieke biodiversiteit hier. Zo leeft hier de Mauswiesel, het kleinste roofdiertje ter wereld.

Wandelaars met een gevoel voor geschiedenis…
Onlangs werd de Lutherweg Saksen geopend. Lang geleden liep Luther over deze paden om zijn ideeën te verkondigen. Nu, 500 jaar later, kan jij in zijn voetsporen treden. Voel je voor even een pelgrim en volg de sporen van de Reformator over de 500 kilometer lange route die dwars door de regio Leipzig voert.

De competitieve wandelaar…
Kan zijn hart ophalen bij de Top Trails Germany. De 15 mooiste langeafstands-wandelroutes van Duitsland worden vaak verbonden aan evenementen met een sportieve uitdaging. Zo vindt eind september de Ultra Race plaats, waar 661 kilometer en 19.000 hoogtemeters moeten worden overwonnen. De snelste deed dit in slechts 171 uur. Een andere Top Trail is de Eifelsteig. Deze wandelroute is in 2015 door het Duitse Wandermagazin verkozen tot de mooiste van Duitsland.

Wandelaars met oog voor schoonheid…
Dromen weg in het Rhein-Mosel-Eifel-Land. Een adembenemend uitzicht op het Rijn en Moezeldal en afwisselende landschappen: drie van de Traumfpade zijn niet voor niets verkozen tot de mooiste van Duitsland door het Duitse Wandermagazin. Uniek is dat je met dagtochten je eigen ‘wandelmenu’ in de regio kunt samenstellen.

De stadswandelaar…
Loopt in de pas in Passau. In het ‘Venetië van Beieren’, waar drie rivieren samenkomen, vind je betoverende wandelpaden. Loop door de kleine steegjes, langs mooie oude façades en ervaar de mediterrane sfeer van deze Zuid-Duitse stad, om vervolgens de stroom van de rivieren te volgen en meer van het Passauer Land te ontdekken.

Wandelaars met hart voor de natuur…
Kunnen terecht in Hessen. De Vogelsberg is misschien een wat misleidende naam voor het grootste aaneengesloten vulkaangebied van Europa. Deze herfst wandel je met een gids die je meer leert over het gebied en kun je genieten van concerten, lezingen en culinaire specialiteiten.

De wandelaar met zeebenen…
Gaat naar Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Hier is alles te vinden wat de harten van vakantiegangers sneller doet kloppen midden in de Oostzee. Het uitzicht op de krijtrotsen van de Stubbenkamer, op kaap Arkona en het jachtslot Granitz, zomaar een paar bijzondere bezienswaardigheden die je met eigen ogen wilt zien.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.