Wanneer kun je het beste het Noorderlicht zien?

Het Noorderlicht is een van de natuurfenomenen die heel hoog op mening bucketlist staat. Toch is het maar de vraag of je hem ooit gaat zien, zelfs als je er speciaal een reis voor boekt. Het Noorderlicht laat zich namelijk slecht voorspellen. Een van de beste plekken om het Noorderlicht te gaan zien is Noord-Noorwegen. Het bevindt zich midden in de zogeheten ‘auroragordel’ en door de ligging aan de Warme Golfstroom is het klimaat er aangenamer dan op veel andere plekken op dezelfde breedtegraad. Met een beetje geluk zie je de aurora borealis en anders heb je altijd nog een leuke actieve winterse vakantie gehad.

Wanneer is het te zien?
Het noorderlicht is een natuurverschijnsel, dus je weet nooit zeker wanneer het zich laat zien. De kans is het grootst op heldere nachten tussen september en maart, tussen 18.00 uur en 24.00 uur. Het is dus nogal geluk hebben, want het kan ook zo maar zijn dat het Noorderlicht zich dus niet laat zien. Om je een beetje te helpen, heeft Visit Norway de NorwayLights app gelanceerd. Deze app laat zien wanneer je naar buiten moet gaan. De app is te downloaden voor iOS, Android en Windows, en is gratis.

Noorderlicht in Tromsø
Als je dan toch besluit om de gok te wagen zijn er verschillende reisbureau’s die speciale Noordelichtreizen aanbieden. Reis bijvoorbeeld met Buro Scanbrit naar Tromsø, een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. Tijdens deze vijfdaagse reis verblijf je vier nachten in Tromsø en ga je op noorderlichtexcursie. Daarnaast heb je keuze uit andere winterse activiteiten in een decor met hoge bergpieken en diepe fjorden. Prijs vanaf € 679 p.p., incl. vlucht, vier overnachtingen en noorderlichtexcursie.

Ga op een actief winteravontuur
Het is natuurlijk een beetje zonde als je speciaal voor het Noorderlicht komt, wat zich vervolgens niet laat zien, en je doet niets anders. Zorg er daarom voor dat je de winter in Noord-Noorwegen echt beleeft. Maak kennis met de oorspronkelijke bewoners, de Sami. Ga op een rendier- of walvissafari of trek eropuit met een hondenslee of sneeuwscooter. ’s Avonds geniet je van gerechten vol verse en lokale ingredienten. En een bezoek aan het noordelijkste puntje van het Europese vasteland, de Noordkaap, mag natuurlijk niet ontbreken.

Direct naar het noorderlicht
Daarnaast is een reis naar Noord-Noorwegen is dichterbij dan je denkt. Deze winter vlieg je namelijk rechtstreeks naar de Lofoten. Vanaf 31 januari t/m 6 maart vertrekt elke zondag een directe vlucht naar Evenes, centraal gelegen op de eilandengroepen. Binnen drie uur sta je midden in de Noorse winter en kan je reis beginnen. De vluchten zijn te boeken in combinatie met een pakketreis.

Voor meer informatie over een vakantie naar het Noorderlicht ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.