5 redenen om naar Tsjechië op wintersport te gaan

Tsjechië is misschien niet een hele bekende wintersportbestemming, toch vind je er genoeg pistes om een fijne wintersportvakantie te hebben. Tsjechië behoort tot een van de landen waar wintersport heel populair is. Dit zie je terug in het aanbod aan wintersport activiteiten. Daarnaast is het vaak voordeliger dan een vakantie in de Alpen, want ondanks de populariteit is de prijs vrij laag gebleven. Hieronder vind je 5 redenen op een rijtje waarom wintersporters van Tsjechische skigebieden houden.

1. Professionaliteit en een lange traditie
Wintersport kent een lange traditie in Tsjechië. Niet alleen skiën en snowboarden zijn er erg populair, maar ook schaatsen, langlaufen en ijshockey. In Tsjechië vinden internationale wedstrijden zoals de FIS World Criterium Masters (slalom) en de Jizerska 50 (langlaufen) plaats.
De populariteit van de wintersport en de hoge eisen die gesteld worden aan skicentra voor het beoefenen van professionele topsport hebben een positieve invloed op de skigebieden. Er is flink geïnvesteerd in moderne liftinstallaties en door de komst van nieuwe sneeuwkanonnen worden de pistes in goede conditie gehouden. Zo bieden de skicentra omstandigheden om wintersport op hoog niveau te kunnen beoefenen. Er bestaat ook een uitgebreid netwerk wintersportscholen met professionele instructeurs.

2. Voordelig
Een groot voordeel van wintersport in Tsjechië is dat het prijsniveau nog steeds vriendelijk is en er een ruime keuze is aan betaalbare accommodaties. Elk skicentrum heeft ook specifieke aanbiedingen en kortingen. Parkeren is meestal gratis net zoals skipassen voor kinderen onder 5-6 jaar.
Daarnaast is het eten en drinken in Tsjechië veel voordeliger is dan in andere wintersportlanden. U kunt hier voor een 1-2 euro een biertje (0,5 liter) en al voor 6-7 euro een maaltijd bestellen.

3. Familievriendelijk
Veel kinderen beginnen in Tsjechië met skiën en schaatsen zodra ze kunnen lopen. De skicentra besteden daarom veel aandacht aan families en proberen zo veel mogelijk comfort en plezier te bieden. Ze beschikken over skiparken en oefenruimten voor de allerkleinste skiërs. Er wordt ook altijd een leuk programma voorbereid voor kinderen door het animatieteam. Vaak heeft een skigebied een eigen mascotte die de kinderen tijdens het skiën opvrolijkt en amuseert.

4. Gezelligheid
Bij de Tsjechishe skicentra horen automatisch après-skibars, restaurants en wellness. Mocht je het koud hebben of je moe voelen, dan kun je direct op de piste in één van de hutjes met een lekkere stevige maaltijd weer opladen met nieuwe energie of glühwein drinken en genieten van het winterse landschap.
Na de hele dag op de sneeuw kun je één van de nabijliggende wellnesscentra bezoeken en je lichaam en geest helemaal tot rust laten komen. De skicentra organiseren ook diverse evenementen en wedstrijden.

5. Van de piste makkelijk de steden in
In Tsjechië kun je een stedentrip en wintersport leuk combineren. Vanuit het skigebied Lipno ben je bijvoorbeeld binnen een uur in Český Krumlov. Even verder ligt het kasteel Hluboká, wat ook in de winter open is en een bezoek waard is.
Het skigebied Klínovec ligt op maar 30km van de kuuroordstad Karlovy Vary. Vanuit het skigebied Špindlerův Mlýn of Černá Hora-Pec kun je een mooi uitstapje maken naar de Noord-Boheemse steden Liberec, Trutnov of Jablonec nad Nisou. Een bezoek aan Praag kun je mooi combineren met een dagje skiën in skiareal Monínec, wat een uurtje rijden is vanaf de hoofdstad.

Voor meer informatie over wintersport in Tsjechië ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.