5 redenen voor een wintersportvakantie in Noorwegen

We weten allemaal dat het heel koud wordt in Noorwegen, toch is het (nog) geen heel populair wintersportland voor Nederlanders. Misschien komt dat omdat we het idee hebben dat het toch wel erg ver weg is of omdat we niet goed weten wat het land te bieden heeft. Noorwegen is daarom voor velen een nog onontdekte skibestemming. Maar het land is natuurlijk niet voor niets de bakermat van het skiën. De Noren worden zo ongeveer geboren met ski’s aan hun voeten, en skiën is een van de favoriete activiteiten in het weekend en de vakanties.

5 reden voor een wintersportvakantie:
– Ruime pistes met poedersneeuw.
– Geen wachtrijen voor de liften.
– Sneeuwzekerheid en een skiseizoen tot in mei.
– Kinderen tot 8 jaar skiën gratis, en kunnen gratis een helm lenen.
– Volop accommodaties direct aan de pistes.
Of je nou op zoek bent naar een overzichtelijk skigebied voor de kinderen, of het avontuur buiten de pistes opzoekt, alles is mogelijk op je Noorse skivakantie. Bovendien is de koers van de Noorse Kroon ten opzichte van de Euro momenteel erg gunstig, dus dit is het moment om te boeken. Heb je nog wat overtuiging nodig? Dan vind je hieronder enkele tips voor een skivakantie in Noorwegen.

Familieskien in Skeikampen
Op zo’n drie kwartier rijden van Olympische Stad Lillehammer vind je skigebied Skeikampen. Het sneeuwzekere gebied heeft zo’n 21 km aan skipistes, vooral groen, blauw en rood, en een speciaal kinderskigebied. Hiermee is het overzichtelijke gebied zeer geschikt voor families met kinderen. Even een dagje iets anders? Ga op pad met een honden- of arrensleetocht of ontspan in de Skeikampen Spa.

Grootste skigebied: Trysil
Noorwegens grootste skigebied Trysil is onlangs verkozen tot beste skigebied van het land tijdens de World Ski Awards 2015. Trysil ligt op zo’n 3 uur rijden van Oslo en je vindt er 67 km pistes voor ieder niveau, drie grote kinderskigebieden en uitdagende freestyleparken voor de adrenalineliefhebber. De auto kun je laten staan, in Trysil vind je volop ‘ski-in ski-out’ accommodatie direct aan de piste. Opstaan, ontbijten, en skiën maar.

De Scandinavische Alpen
De bergen rond Hemsedal worden ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ genoemd. Vanaf het hoogste skipunt van Noord-Europa kies je een van de vele afdalingen op jouw eigen niveau. Of zoek een van de speciaal ontworpen snowboardparken op. Voor de kinderen is er een grote kinderpiste, en er worden allerlei activiteiten voor de hele familie georganiseerd. En om zoveel mogelijk uit je dag te halen, zijn de liften vier keer per week ook ’s avonds open.

Van berg tot fjord
Skiën met uitzicht op de fjorden, dat kan in Fjord-Noorwegen. Op zo’n 1,5 uur rijden van Bergen ligt Voss, een van de meest bekende en sneeuwzekere skibestemmingen in Noorwegen. In Voss Resort Bavallen en Voss Fjellandsby Myrkdalen vind je pistes geschikt voor alle niveaus, diverse skischolen, en accommodaties variërend van authentieke berghutten tot luxe appartementen. Of reis verder naar Sogndal aan de Sognefjord, waar je je skivakantie combineert met winteravonturen als gletsjerwandelen, sneeuwschoenwandelen of ijsklimmen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.