Behandel je winterdipje met licht in Duitse wellness resorts

De winter is in Nederland niet bepaald de zonnigste tijd van het jaar en daar kun je last van krijgen. Deze ‘winterblues’ – ook wel winterdip of in ernstigere vorm winterdepressie genoemd – wordt veroorzaakt door het gebrek aan (zon)licht waaraan ons lichaam blootgesteld wordt. Hierdoor raakt onze biologische klok van slag. Om de winter wat vrolijker door te brengen, tipt Wellness-Hotels & Resorts een aantal lichttherapiebehandelingen, voedingsadvies en zo genoemde ‘anti-dip-tips’ die een positief effect op onze gemoedstoestand hebben. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon toe zijn aan een lekker weekeindje wellness. Beide zijn een goed excuus om deze winter naar Duitsland te vertrekken.

Lichttherapie
Lichttherapie, evenals chromotherapie – het gebruik van kleuren – kan een positief effect op onze gemoedstoestand hebben. Licht – de producent van vitamine D – wordt niet alleen opgenomen door de ogen, maar ook door de huid. Onderzoek toont aan dat de zeven hoofdkleuren uit het kleurenspectrum ieder hun eigen specifieke uitwerking op de gemoedstoestand hebben. Hotel Birke in Kiel aan de Oostzee heeft een sauna met Bio-Kleurlicht waardoor men in een aangename temperatuur van rond de 60 graden omgeven wordt door een gezond kleurenpalet.
In de rustruimte van Angerhof Sport- & Wellnesshotel in het Beierse St. Engelmar worden kleuren gecombineerd met verschillende aroma’s, kristallen en edelstenen.
Wellness Hotel Deimann in Schmallenberg (Noordrijn-Westfalen) biedt verschillende winterarrangementen in een lichtstudio, inclusief bioresonantie therapie waarbij electroden op het lichaam geplaatst worden.
Bij Hotel Sonnenpark in het Sauerland wordt het hele jaar door gewerkt met kleuren waar afhankelijk van het tijdstip en seizoen, de kleuren, het geluid en de luchtsamenstelling voortdurend veranderen.
In Parkhotel am Soier See in Bad Bayersoien kunnen gasten zelf een kleur kiezen waarop het hotel geluiden en aroma’s afstelt voor een harmonieuze behandeling.
Ook Berghotel Astenkrone in Winterberg, Menschels Vitalresort in Bad Sobernheim, Hotel Sonnengut in Bad Birnchbach en het Jammertal Golf & Spa Resort in Datteln-Ahnsen bieden kleurentherapie aan.

Geluk door bewegen
Naast licht speelt ook lichaamsbeweging een belangrijke rol omdat dit de productie van de ‘gelukshormonen’ serotine en endorfine stimuleert. Alle hotels die zijn aangesloten bij Wellness-Hotels & Resorts beschikken niet alleen over een zwembad en een gym met tal van fitnesstoestellen, maar ook worden er vaak verschillende sporttrainingen gegeven waaronder yoga, nordic walking en golf. Alle aangesloten hotels zijn gelegen in een natuurlijke omgeving waar je ruime keuze hebt uit wandel- en fietsroutes, goed voor het lichaam en de geest.

#WinterWellness
Wellnessbehandelingen zijn ook voor wintersporters een weldaad voor de spieren. Denk aan een massage, kruidenbad of infrarood sauna. Verschillende hotels zijn gelegen nabij skigebieden. Zo ski je in Drachelsried (Beierse Woud) zo bij Wellnesshotel Riedlberg binnen, biedt het Oostenrijkse Krumers Post Hotel & Spa zicht op de alpen van Stubai (Tirol) en ook Wellness-Hotel Sommer in de Allgäu nabij is gelegen in een mooi wintersportgebied.

Middels de hashtag #WinterWellness deelt het samenwerkingsverband van 50 kuur- en wellness hotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland deze behandelingen, arrangementen en anti-dip-tips op hun Facebook pagina. Kijk voor meer informatie over hotels die lichttherapie behandelingen bieden op de website. Kijk voor meer informatie over wellness in de winter op de website.
Foto: Wellness Hotel Deimann.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.