Dagje Artis combineren met Amsterdam?

Wat een rijkdom hebben we in Nederland als het om dierentuinen gaat. Zo kan het dus gebeuren dat de redactie van Elkedagvakantie uiteraard wel bijna eens per jaar naar een dierentuin gaat (buitenlandse bezoeken meegerekend), maar nog nooit naar Artis was geweest, terwijl die dierentuin al vanaf 1838 een belangrijke rol vervult.

Renovaties

Op de een of andere manier hadden we door dat jaartal het idee dat we ook in een nogal aftandse toestand terecht zouden komen, maar dat was verre van terecht. Artis heeft de afgelopen jaren flink gerenoveerd en steekt nu nog het nodige geld in renovatie van het complex. Zo wordt er bijvoorbeeld aan gewerkt om het parkeerterrein bij de dierentuin te trekken: bovengronds lopen dan de olifanten en daar onder worden de auto’s geparkeerd. Maar dat is slechts 1 deel van de renovaties op korte termijn. Wie over het terrein loopt ziet her en der bordjes staan waarop werkzaamheden aangekondigd worden. Al met al waren we bijzonder onder de indruk van deze zoo en hoewel sommige dieren best wel wat meer bewegingsruimte zouden mogen hebben is het duidelijk dat dat slechts een kwestie van tijd is.

Goedkoop parkeren

Het antwoord op de vraag boven dit artikel: Is een bezoek aan Artis te combineren met een bezoek aan de rest van Amsterdam is een ‘weifelend ja’. Wij hebben zelf na Artis nog een bezoek gebracht aan het Scheepvaartmuseum, want we waren vroeg in Artis (dagelijks geopend van 9-17 u.) en daardoor konden we om 15 u. nog naar het Scheepvaartmuseum lopen. Dat ligt op slechts 10 minuten lopen. Je kunt je auto dan bij Artis laten staan en bent dan voor 9 euro voor een hele dag klaar (een prijs die je niet snel elders in de stad zult realiseren). Maar Artis is te mooi om af te raffelen, dus reëler is het om als je van buiten komt gewoon een hele dag uit te trekken voor deze toeristische parel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.