De 10 populairste bestemming voor Oud & Nieuw

Maak je je klaar om oud en nieuw thuis te vieren en baal je daar eigenlijk vreselijk van? Dan vind je hier wat inspiratie voor volgend jaar. HomeToGo presenteert tien populaire bestemmingen in een infographic en laat de prijs zien van drie nachten rondom de nieuwjaarsviering 2015/2016. Zo kun je zien dat openbaar drinken is toegestaan in Berlijn, maar in New York absoluut niet. Zelf vuurwerk afsteken in Wenen is prima, in Londen strikt verboden. En Amsterdam is de duurste stad tijdens Nieuwjaar.

Nieuwjaar
De laatste nacht van het jaar staat voor velen gelijk aan het grootste feest van het jaar. Hoe de avond verloopt is deels afhankelijk van de medereizigers en stemming natuurlijk. Praktische zaken als overnachtingsprijs, regels betreft vuurwerk en drinken in het openbaar zijn echter net zo belangrijk voor een goed uiteinde. In de winter zijn er weinig momenten dat de straten zo vol lopen met mensen, dus de temperatuur is ook iets om op te letten. Deze steden zijn een bezoek meer dan waard tijdens nieuwjaar.

HomeToGo_Nieuwjaar_NL

Barcelona
Wie de warmte op wil zoeken, kan het beste een vlucht boeken naar Barcelona. De laatste vijf jaar lag de gemiddelde temperatuur hier op 11º C. Privévuurwerk afsteken is hier toegestaan, maar alcohol drinken op straat of in het openbaar vervoer niet. Rondom nieuwjaar kost het gemiddeld €164 om in een accommodatie voor twee tot zes personen te verblijven.

Vrijheid
Meer vrijheid ervaren reizigers in Berlijn, Hamburg en München, evenals in Wenen, Zürich en Amsterdam. Hier mag men in het openbaar drinken en privé vuurwerk afsteken. De prijzen variëren echter enorm tussen deze steden. Hamburg (€105), Wenen (€113) en München (€119) liggen nog dicht bij elkaar. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste stad uit deze top tien zorgt voor een onoverbrugbaar gat. Voor drie nachten in Berlijn betaalt men €97, terwijl dit in Amsterdam met €381 bijna vier keer zo duur is.

New York
De klassieke keuze voor New York (€252) of Londen (€288) liggen niet alleen dicht bij elkaar qua prijs, maar ook qua regels. In beide steden mag men zowel niet drinken in het openbaar, als privé vuurwerk afsteken. Hier hoeft je als reiziger toch niets te missen, als alternatief worden er officiële vuurwerkshows georganiseerd.

Winter
Reizigers die het nieuwe jaar in willen luiden met een winters gevoel, kunnen in Duitsland en Zwitserland terecht. De enige steden met gemiddelde temperaturen onder het vriespunt tijdens nieuwjaar, zijn München en Zürich met -1 º C.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.