De leukste Franse sneeuwactiviteiten voor kinderen

Hoewel er nog weinig sneeuw ligt in de meeste wintersportgebieden, zijn de meeste wintersportvakanties al wel geboekt. Nu is het dus hopen dat het weer de komende weken nog omslaat en er genoeg sneeuw valt om plezier te hebben. Nu denk ik graag positief, dus laten we ervan uitgaan dat dat gebeurt. Dan moeten er ook activiteiten ondernomen worden, maar dat kan soms lastig zijn met kinderen. Om je niet te hoeven vervelen vind je hieronder sneeuwactiviteiten voor het hele gezin in de Franse bergen.

Voor de allerkleinsten:

Wandelen in de prachtige sneeuw
Natuurlijk kun je best op vakantie met een baby. Zeker in de Franse bergen, waar er speciale activiteiten georganiseerd worden om samen met je kleine hummeltje van de sneeuw en het landschap te genieten. En nee, dit is niet op ski’s of snowboard: je kunt via het Office de Tourisme een speciale all-terrainbuggy of sleebuggy huren waarmee je heerlijke wandeltochten kunt maken met je kleintje. Door de all-terrain banden kun je eenvoudig door de sneeuw en mis je niets van de pracht van de bergen. De sleebuggy vind je onder andere in Le Lioran en Les Karellis. De all-terrainbuggy kun je onder andere huren in Les Orres, Praz sur Arly en La Clusaz.

Baby on (snow)board
Wil je het snowboarden er met de paplepel ingieten? Je kunt jouw kleintje al vanaf 1-jarige leeftijd zijn of haar eerste snowboard-ervaring laten opdoen met de babysnow, een mini-snowboard geschikt voor kinderen vanaf één jaar. Je kunt het board zelf geleiden en zo samen baby’s first snowboard ride ervaren! Je vindt de babysnow onder andere in Morzine, Les 2 Alpes en Orcières.

Vier jaar en ouder:

Plezierpiste
Er zijn steeds meer mogelijkheden om kleine kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met skiën en snowboarden. Zo zijn er tegenwoordig diverse plezierpistes, waar jonge kinderen op een ludieke wijze hun eerste stappen in de sneeuw zetten. Er zijn speciale paarse Milka-pistes gemaakt, waar regelmatig chocolade wordt uitgedeeld en de schattige Milka-koe volop te zien is. Deze Milka-pistes vind je onder andere in Les Gets, Les Arcs, La Plagne en Châtel.

Nachtskiën
Wil je met je gezin genieten van een magisch tafereel? Neem ze dan mee naar een fakkelafdaling, een nachtelijke afdaling waarbij de piste verlicht wordt door fakkels. Vaak worden er ook indrukwekkende ski- en lichtshows gegeven. In veel plaatsen kun je ook nachtskiën, een geweldige afdaling van een prachtig verlichte piste. Nachtskiën wordt onder andere georganiseerd in Le Grand-Bornand, Châtel, Les Arcs en Alpe d’Huez.

Bouw je eigen iglo
Heb je altijd al willen weten hoe een iglo precies gebouwd wordt (en hoe het dak niet instort), dan is dit je kans. Onder begeleiding maak je met je gezin jullie eigen iglo. Natuurlijk ligt de nadruk op de kinderen, maar ook ouders moeten de handen uit de mouwen steken. Als het harde werk gedaan erop zit, is het tijd voor ontspanning. Warme chocolademelk voor de kinderen en warme wijn voor de ouders in jullie eigen iglo. Deze activiteit is te doen in Le Grand-Bornand, Valmorel en Villard-de-Lans.

Adrenalinekicks voor tieners:

Sleeën 2.0
Zijn jouw tieners op zoek naar een enorm toffe sneeuwervaring en houden ze wel van een dosis spanning? Dan zijn er heel veel gave slee-activiteiten! En dan hebben we het niet over ouderwets sleeën op een houten slee, maar over spectaculaire belevenissen als een huskysledetocht, snowtuben (op een soort band van de piste af) of airboarden (een opblaasbaar kussen met aan de onderkant groeven van kunststof die over de lengte van het board bevestigd zijn). De verschillende slee-mogelijkheden zijn overal in de Franse bergen te vinden. En misschien nog wel de gaafste slee-activiteit: in La Plagne bevindt zich de enige Franse bobsleebaan, een Olympische nog wel! Je kunt kiezen uit 3 formules met verschillende snelheden, dus je kunt zelf bepalen hoe intens je je ritje wilt maken.

Snake-gliss
Is jouw hele gezin wel in voor een avontuur? Dan mag je zeker de snake-gliss niet missen. Hierin ga je met het hele gezin (of je tieners met een groep vrienden) op een slee in een fantastische rit de berg af. Doordat de sledes allemaal achter elkaar zijn vastgemaakt vorm je dus een soort slang en ga je dus met elkaar de berg af. Bekijk hier een ontzettend tof filmpje van deze activiteit. Snake-gliss sleeën kun je onder andere doen in Valmorel, La Plagne, Valloire en Val Cenis Vanoise.

Snowkiten
Windsurfen in de sneeuw! Voor de echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om te snowkiten. De wind trekt je voort over de piste en zorgt voor een onvergetelijke afdaling. Geen zorgen, het is volkomen veilig, maar zal zeker zelfs de meest puberende tieners enthousiast maken. Iedereen die een rode piste kan afdalen en ouder is dan acht jaar mag het proberen. Je kunt snowkiten in La Rosière en Val Cenis.

Tokkelbanen
Voor de echte durfals zijn er in de Franse bergen diverse tokkelbanen te vinden. Hierin hang je aan een kabel die tussen de bergen is gespannen en glijd je zo naar de andere kant. Gegarandeerd een spectaculair uitzicht én een flinke dosis adrenaline. In Val Thorens vind je de allerhoogste tokkelbaan van de wereld op 3230 meter hoogte. In Orcières Merlette ga je ‘head first’ de bergen af, helemaal heftig! Als je liever iets rustiger begint is de tokkelbaan in Châtel ook een echte aanrader.

Voor meer informatie over Franse sneeuwactiviteiten ga je naar de website.
Foto: La Rosière.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.