Goedkoop op wintersport met nieuwe website

Een goede deal vinden voor je aankomende wintersport kan een hele zoektocht zijn. Daar willen ze nu bij SkiCheckers.com verandering in brengen. Deze nieuwe website scant sinds deze maand dagelijks het internet en plaatst de voordeligste wintersport deals.

Ondoorzichtige markt
Ze hadden al langer ideeën om de ondoorzichtige wintersportmarkt transparanter te maken. In de travel branche maakt men veel gebruik van goedkope lokkertjes om de aandacht van de consument te trekken, vervolgens werkt de websitebezoeker zich een slag in de rondte om die ene goedkope deal te vinden. De doorsnee wintersporter ervaart het zoeken en regelen van een wintersportvakantie dan ook al snel als een enorme opgave.

Skipas ter plaatse vaak duurder
Al snel kwamen ze erachter dat goed zoeken echt loont. Dit komt doordat het bij aanbieders lastig is om te vergelijken. Je weet vaak niet waar je op dient te letten. Touroperators bieden doorgaans een totaalpakket, maar dit is lang niet altijd het geval. Zo kan het voorkomen dat bijvoorbeeld de skipas of eindschoonmaak niet inclusief is. Een niet oplettende consument kan zomaar ter plekke nog voor verrassingen komen te staan.
“Vanuit onze jarenlange ervaring in de wintersportmarkt weten we precies waar we moeten zoeken om voor onze klanten kwalitatief goede reizen tegen de allerlaagste prijzen te vinden. In sommige gevallen komen we aanbiedingen tegen waarbij de skipas ter plaatse meer kost dan een totaalpakket bij van de bekende reisorganisaties”, aldus Niek Stofbergen, één van de oprichters van Skicheckers.com.

Pakketreizen of los boeken?
Jaarlijks gaan ruim 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Naar schatting regels zo’n 70% alles zelf. Touroperators zien de boekingen van pakketreizen dalen, blijkt al jaren uit cijfers van de ANVR. Dit houdt in dat men een accommodatie los boekt, zelf naar de wintersportbestemming rijdt en ter plaatse aan het loket de skipas koopt. Wat men vaak niet beseft, is dat de meeste touroperators door hun inkoopvoordeel een totaalpakket voor een scherpere prijs kunnen aanbieden. Maar let op, ook hier geldt: de markt is ondoorzichtig en deze vlieger gaat lang niet altijd op.

SkiCheckers.com
En dat is precies waar SkiCheckers.com op inspeelt. Het neemt namelijk ook alle hotelaanbieders en prijzen van skipassen ter plekke mee in de vergelijking. “We rekenen alles door, zodat we een eerlijke vergelijking kunnen maken. Soms blijkt dit een pakket, soms is het een combinatie van skipas en accommodatie los boeken”, Aldus Peter Hofman. “Dagelijks worden alleen de allerbeste wintersportvakanties geplaatst, waardoor onze klanten tijd en geld besparen.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.