Hamalandroute zwerft 253 km door grensstreek

De Hamalandroute was in 1965 de eerste toeristische autoroute van Duitsland en het verrassende was dat hij gedeeltelijk door Nederland liep. Deze route werd destijds speciaal opgezet om grenzen te overbruggen.

253 km rijplezier

Zijn naam dankt de autoroute aan de Hamaven, een Germaans volk dat lang geleden in het huidige gebied van de Achterhoek, Twente en het westelijke Münsterland leefde. Een gemeenschappelijk verleden is een mooi thema voor een grensoverschrijdende autoroute, zo vond men 50 jaar geleden. De Hamalandroute is veel meer dan een gewone autotocht. Het is een cultuurhistorische ontdekkingstocht naar de overeenkomsten en verschillen aan weerszijden van de grens. Ontdek tijdens een ontspannen autoritje de wijngaarden van de Achterhoek, de waterburchten van het Münsterland en de landgoederen in het unieke Twentse parklandschap.

Op www.hamalandroute.nl is meer informatie te vinden en is informatie- en kaartmateriaal over de Hamalandroute te bestellen.

http://www.hamalandroute.de/nl/hamalandroute/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.