Bekijk het Noorderlicht vanuit je eigen Dome

Een vakantie naar het hoge noorden rond deze tijd van het jaar draait om twee dingen: het Noorderlicht en wintersport. Nu hoef je als Noorderlichtjager niet in de kou te staan, je kan het natuurfenomeen gewoon zien vanuit je eigen dome. Deze vind je bij Torassieppi Winter Village, dat hoog boven de Poolcirkel in het noorden van Fins Lapland ligt. Deze lodge, met daarnaast verschillende blokhutten, is gelegen op een rendierfarm, direct aan het Pallas-Yllästunturi National Park. Nu kun je je verblijf ook combineren met een onvergetelijke overnachting. Nieuw is de Aurora Dome, een tent in iglo stijl met een open haard. Vanuit je bed heb je uitzicht over het bevroren meer en de nachtelijke hemel van Fins Lapland.

De Aurora Dome
Een nacht verblijven in een Aurora Dome is een bijzondere manier om winters Lapland te ervaren. De knusse en warme Domes liggen aan de oever van het Torassieppi meer, een goede locatie om het noorderlicht aan de sterrenhemel te spotten. De tenten zijn in iglo-stijl gebouwd en beschikken over 2 bedden, een open haard en een zitje. Door het transparante raam heb je een mooi uitzicht over het bevroren meer, de witte bossen en hopelijk het magische Noorderlicht. Hoe romantisch wil je het hebben? Toilet, douche en sauna zijn op loopafstand van de Dome.

Lapse kookworkshop
Een wintervakantie bij Torassieppi Winter Village staat in het teken van bijzonder overnachten, maar ook van bijzondere activiteiten. Wat te denken van een Lapse kookworkshop. En net zoals tijdens de overige maaltijden die je deze wintervakantie allemaal voorgeschoteld krijgt, worden er alleen lokale en biologische producten gebruikt. Onder leiding van een ervaren kok ga je koken en krijg je leuke kooktips voor thuis zodat je het lekkers van Lapland met je vrienden thuis kunt delen. Een gezellige avond wordt het, want samen met de groep geniet je tijdens het diner van je eigen kookkunsten.

Rendieren en husky’s
Je slaapt op een rendierfarm, dus je maakt natuurlijk kennis met de rendieren. Onder leiding van de rendierhouder maak je een tocht door het besneeuwde landschap, dat er in het donker weer heel anders uit ziet dan overdag. Nu maar hopen dat het noorderlicht aan de hemel wil verschijnen. Nog een Lapse ervaring is een sneeuwschoenwandeling door de Arctische nacht. Met je sneeuwschoenen kom je op de mooiste plekken waar je normaal gesproken tot aan je knieën zou wegzakken in de sneeuw. Ook een huskytocht staat op het programma. Maak kennis met de enthousiast blaffende husky’s die maar één ding willen: rennen!

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.