Kerstvakantie in eigen land blijft populair

Veel mensen gaan er met de kerstvakantie even tussenuit. Dit jaar gaan, net zoals de afgelopen twee jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. De helft, 900.000 Nederlanders, viert kerstvakantie in eigen land. De andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Iets meer kerstvakanties in eigen land
De kerstvakantie blijft een populaire periode voor een minibreak in eigen land. Vergeleken met vorig jaar brengen iets meer Nederlanders de kerstvakantie in eigen land door (+50.000). Met name een bungalowvakantie met familie en/of vrienden is populair. Circa de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie in eigen land.

Duitsland populair
Zo’n 900.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de meest populaire bestemming voor een buitenlandse vakantie. Bijna 30 procent van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk traditiegetrouw in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Buitenlandse toeristen
In de kerstvakantie komen er naar verwachting enkele honderdduizenden buitenlandse verblijfstoeristen naar ons land voor een (korte) kerstvakantie. Bijna de helft daarvan komt uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De grootste regio in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, heeft kerstvakantie van 23 december tot en met 6 januari 2016. België heeft kerstvakantie van 21 december tot en met 3 januari 2016 en in het Verenigd Koninkrijk is de richtlijn voor de kerstvakantie 21 december tot en met 1 januari 2016.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.