Londen populairste kerst stedentrip

Zo rond de feestdagen kiezen veel Nederlanders ervoor om een paar dagen weg te gaan. De tijd rond Kerst is dan ook ideaal voor een stedentrip. De meeste steden zijn mooi versierd met lichtjes en je vindt overal kerstmarkten. Het kerstgevoel is dan ook struinen over kerstmarkten, kerstcadeaus voor elkaar te kopen en te hopen op sneeuw in één van de prachtige kerststeden. Uit zoekgegevens van Hotels.com blijkt dat Nederlanders het kerstfeest graag lijken te vieren in Londen, gevolgd door ons eigen Amsterdam en Berlijn.

Londen en Amsterdam in de top 3
Het romantische Londen is het populairst onder de Nederlandse reizigers, die kerst graag buiten de deur willen vieren. De Britse hoofdstad staat bekend om haar warenhuizen, waar kerstinkopen geheel in kerststijl gedaan worden. Ook onze hoofdstad Amsterdam is in trek; het echte kerstgevoel kun je immers ook in eigen land ervaren, bijvoorbeeld op de sfeervolle kerstmarkt of tijdens de verschillende culturele kerstvoorstellingen. Het Duitse Berlijn weet de Nederlandse reizigers te verleiden met haar kerstevenementen, zoals de indrukwekkende lichtparade en haar gezellige kerstmarkt.

Kerststeden dichtbij en ver weg
Nederlanders zoeken veel op steden in en nabij onze buurlanden. Zo weet Duitsland met de bekende kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf de aandacht van de kerstreizigers te trekken. Ook het zuiden viert hoogtijdagen met kerst; zo kunnen Nederlanders verblijven in het gezellige Maastricht of een Belgische kerst vieren in Antwerpen. Voor de koukleumen is Dubai een interessante bestemming, waar kerstshoppen een must-do is. Om een filmachtige kerst te beleven, kiezen Nederlandse reizigers voor de Amerikaanse nummer 1 kerststad New York. Ook het Turkse Istanbul heeft met haar prachtige vuurwerkshow de aandacht van Nederlandse reizigers getrokken.

Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting met check-in tussen 21 en 25 december 2015 door Nederlandse reizigers van 1 september tot en met 20 november 2015

1. Londen
2. Amsterdam
3. Berlijn
4. Maastricht
5. Dubai
6. Antwerpen
7. New York
8. Istanbul
9. Keulen
10.Düsseldorf

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.