Maritiem Museum brengt winter aan de kade

Voor winterse activiteiten moet je in de kerstvakantie in de haven van het Maritiem Museum zijn. Van 19 december t/m 3 januari is het winter aan de kade. Elke dag organiseert het museum winterse activiteiten tussen de duizend fonkelende lichtjes op de schepen en kranen. Hoogtepunt is het event op dinsdag 22 december met kerstmarkt, muzikale kerstsurprise van Hofpleintheater, draaimolen, vuurkorven en marshmallows roosteren. Van 26 t/m 31 december is de driemastschoener ‘Oosterschelde’ te gast in de haven en toegankelijk voor publiek. In de kerstvakantie is het museum ook op maandag open.

Winter aan de kade
Het is winter aan de ka­de va­n de Ma­ritiem Museum H­aven op dinsda­g 22 december tussen 12.00 en 18.00 uur. De schepen en kranen in de museumhaven zijn feestelijk verlicht en de kerstboom is versierd. Bezoekers kunnen struinen over de kerstmarkt waar ook de kerstman en Professor Plons rondlopen. Er is glühwein en de kinderen roosteren ma­rshm­allows, knutselen kerstversiering en maken een rondje in de draaimolen. Bezoekers kunnen hun familie of vrienden verrassen met een persoonlijke muzikale kerstgroet die live ten gehore wordt gebracht door Marcella Heukels van Hofpleintheater. Winter aan de kade wordt georganiseerd samen met studenten Eventmanagement van Maritiem District partner de Willem de Kooning Academie.

Winterse activiteiten in de kerstvakantie
Van 19 december t/m 3 januari is er elke dag een winterse activiteit in het Maritiem Museum en de verlichte museumhaven. Kinderen kunnen kerstballen en kerstkransjes versieren om thuis in de boom hangen (23 en 26 december), ijskristallen maken (28 december) en marshmallows roosteren (29 december). Elke dag kunnen families met kinderen een spannende speurtocht maken die ze aan boord brengt van de verlichte, historische schepen in de haven. Binnen wachten de familie-tentoonstellingen De wereld op je bord, Wonen op water en Zeekastelen.

Driemastschoener ‘Oosterschelde’ te gast
Meerdere keren waagde de driemastschoener ‘Oosterschelde’ zich al rond de beruchte Kaap Hoorn. Bezoek tijdens de kerstvakantie in het museum de tentoonstelling Helden van Kaap Hoorn en stap van 26 t/m 31 december aan boord van het grootst gerestaureerde zeilschip van Nederland. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn bezoekers van het museum welkom om het schip te bezichtigen én de bemanning het hemd van het lijf te vragen over deze onvergetelijke Kaap Hoorn-ervaring. In dezelfde week zend NPO2 in vier aflevering het reisverslag uit van de wereldreis van de Oosterschelde.

Meer informatie over het programma, data en tijden vind je op de website.
Foto: Fred Ernst.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.