Ninja’s krijgen eigen land in Denemarken

Ninjago is de naam van een nieuw themapark in het Deense Legoland. Het wordt geopend op 19 maart 2016 en heeft 10 miljoen euro gekost. Het interactieve speelgebied omvat ruim 5000 vierkante meter en zit vol met nieuwe technologische toepassingen. Het speelgebied omvat indoor en outdoor activiteiten voor het hele gezin en is tot in detail uitgewerkt. Iedere bezoeker van het familiepark kan in het Ninjago universum zijn of haar ninja vaardigheden oefenen. Zo kunnen bezoekers zich in een laser labyrint in ninja stijl een weg banen langs dertig neon-groene laserstralen of een twaalf meter hoge klimwand in de vorm van een rots beklimmen, waarbij de gekleurde handgrepen geluiden produceren.

Leuke rij

“Wij hebben geprobeerd om een speelgebied te creëren, waarin ieder detail bijdraagt aan de beleving van de bezoeker. Zelfs in de rij staan wordt leuk, omdat tijdens het wachten verrassende LEGO details ontdekt kunnen worden”, zegt Christian Woller, general manager van Legoland. De spectaculaire hoofdattractie Ninjago – The Ride laat de bezoeker in een rijdend treintje kennis maken met de bekende Ninjago helden van het al eerder geïntroduceerde Ninjago 4D universum. Samen met hen moeten ze proberen de elementen vuur, bliksem, aarde en ijs in hun greep te krijgen om de Ninjago-schurken te bestrijden. “De bewegingen van de bezoekers zijn het uitgangspunt van de hele attractie. Hun ninja uitspattingen zullen door een overweldigende Ninjago 4D universum reizen, waarin al hun zintuigen geprikkeld zullen worden. De attractie vergt precisie en samenwerking en is nog nooit eerder toegepast in een attractiepark. We leggen de lat hoog wat betreft de betrokkenheid van onze bezoekers”, legt Christian Woller uit.

Vondst uit Canada

De attractie van 1200 vierkante meter werd in Canada vervaardigd en kan worden gezien als een wereldprimeur. Een geheel nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld voor LEGOLAND, maakt het de bezoekers mogelijk met handbewegingen bijzondere krachten te ontwikkelen. De bezoekers worden tijdens hun 3,5 minuut lange rit blootgesteld aan warmte, kou, wind en water. Kinderen kleiner dan 1,10 meter moeten worden begeleid door een volwassene.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.