Ontdek vergeten Nederlandse wintertradities tijdens Landleven Winter

De Nederlandse winter is vol van schaatsen, stamppot en speculaas. Allemaal dingen die de moderne Nederlander elke winter wel doet. Toch zijn er ook Nederlandse gewoontes die een beetje op de achtergrond verdwenen zijn. Landleven Winter is een optelsom van bekende en minder bekende winterbelevenissen, zoals het maken van midwintergebak, het poffen van kastanjes en schoonschaatsen. Creativiteit en het buitenleven staan centraal tijdens Landleven Winter dat op 19 en 20 december plaatsvindt in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Evenement
Landleven Winter is zowel voor kinderen als volwassenen een dag vol winterse activiteiten. Kinderen kunnen schaatsen op de ijsbaan, een dennenboom maken van wilgentenen en snel naar beneden roetsjen op de sleebaan. Voor volwassenen zijn er uiteenlopende winteractiviteiten op culinair, creatief en lifestyle gebied.

Culinair
Culinair-historicus Carolina Verhoeven is aanwezig om te laten zien hoe midwintergebak wordt gemaakt. Bij Peter Verhage proeven de bezoekers een bijzonder herfstborreltje dat door hem is gestookt op zijn fruitteeltbedrijf. Wie graag de handen uit de mouwen steekt kan bij survival-expert Siegurd leren hoe te overleven in de winterse natuur. Bij hem leren bezoekers een vuurtje maken en heerlijke kastanjes poffen.

Landleven Winter
Net zoals in het maandblad Landleven is er op Landleven Winter veel informatie en inspiratie te vinden. Bezoekers kunnen luisteren naar de klanken van de midwinterhoorn en tussendoor Kerstcadeautjes shoppen op de Landleven Wintermarkt. Ontmoet de ambachtslieden uit de reportages en leer hoe schapen drijven werkt. Zelfs de Schotse Hooglanders en rendieren uit de reportages komen speciaal voor Landleven Winter naar het museum. De sfeer en de activiteiten van het Nederlands Openluchtmuseum maken het winterse plaatje compleet.

Kijk voor het hele programma op de website. Kaarten voor volwassenen zijn €16 (voor Landleven abonnees €13,50), voor kinderen vanaf 4 jaar €12.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.