Oostenrijk blijft populair onder Nederlandse wintersporters

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en wintersport wint weer aan populariteit onder Nederlanders. Dit jaar gaan naar verwachting 1 miljoen Nederlanders op wintersport. De sneeuwliefhebbers lieten het in de jaren 2012 en 2013 een beetje afweten, maar sinds vorig jaar stijgt hun aantal weer gestaag. Als de sneeuwcondities in de nabijgelegen skigebieden goed zijn, zal het aantal vakantiegangers mogelijk zelfs verder oplopen voorspelt de ANWB. De meeste wintersportvakanties vinden plaats in februari.

Oostenrijk
Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Meer dan de helft van alle wintersporters zal hier de komende winterperiode neerstrijken. Frankrijk is een goede tweede en Duitsland en Zwitserland sluiten de rij van belangrijkste wintersportbestemmingen. De populairste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste wintersportvakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied. De meerderheid van de wintersporters (74%) skiet en circa 11% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.

Auto
De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer 8% gaat met de bus en de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Vakantie
Voor alle regio’s valt de kerstvakantie 2015 van zaterdag 19 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016. De voorjaarsvakantie 2016 is in regio Midden en Zuid van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari 2016 en in de regio Noord van zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 2016. Omdat carnaval komend jaar aan het begin van februari zal worden gevierd, bestaat de mogelijkheid dat regio Zuid zal afwijken van de voorgestelde data en de voorjaarsvakantie juist in die periode zal plannen.

Kijk voor alle informatie en de laatste wintersportnieuws op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.