Ontdek kerst in Kampen met openluchttheater

Voor een leuke kerstvakantie hoef je helemaal niet ver weg. Er is namelijk genoeg te doen in eigen land. Zo vormt Hanzestad Kampen deze winter het toneel voor theatervoorstellingen en een archeologisch project. Op 19 en 20 december staat Kampen voor het 16e jaar op rij in het teken van openluchttheaterfestival Kerst in Oud Kampen. Kerstvoorstellingen voor jong en oud geven tijdens dit decemberweekend een kijkje in een ver verleden en brengen personages uit de kerstverhalen van Charles Dickens tot leven. Daarnaast wordt in Kampen al jarenlang hard gewerkt aan de berging van de 15e eeuwse IJsselkogge. In januari zal deze worden gelicht en is er een glimp van het wrak op te vangen, voordat het gedurende 3 jaar wordt gerestaureerd in Lelystad.

Straattheater
In het weekend van 19 en 20 december kleurt theaterfestival Kerst in Oud Kampen de straten van het historische centrum van de stad. Op verschillende podia door de stad zijn muziekvoorstellingen, acts en theaterstukken te zien. Het festival is grotendeels gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Wrakduiken in de IJssel
De Kogge, ook wel de kustvaarder van de middeleeuwen, was het paradepaardje van de Hanze en maakte veilige handel over zee mogelijk. Er voeren in de hoogtijdagen honderden Kogges rond op de Noord- en Oostzee, maar tastbaar bewijs voor Kamper Kogges was er niet. Daar kwam verandering in toen in 2011 tijdens rivierwerkzaamheden een scheepswrak ontdekt werd op de bodem van de IJssel bij Kampen. Het 15e eeuwse scheepswrak verkeert door het zoete water in ongekend goede staat.Onderzoek van de jaarringen in het hout zorgen voor een datering rond 1400.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.