Shakespeare leeft nog 400 jaar na zijn dood

Om te herdenken dat William Shakespeare 400 jaar geleden stierf, wordt er in het Engeland van Shakespeare in 2016 een hele reeks nieuwe tentoonstellingen en evenementen in Stratford-upon-Avon georganiseerd.

Het eerbetoon aan de nalatenschap van de beroemdste toneelschrijver ter wereld neemt veel verschillende vormen aan. Bijvoorbeeld: een nieuw theaterprogramma bij de Royal Shakespeare Company (RSC); de uitgebreide reconstructie van New Place, het niet meer bestaande laatste woonhuis van Shakespeare; en het schoollokaal van Shakespeare in de King Edward VI School, dat voor het eerst voor het publiek wordt geopend.

Bij de Royal Shakespeare Company wordt bovendien een nieuwe tentoonstelling geopend over het werk van de regisseurs, schrijvers, acteurs, ontwerpers en creatieve theatermakers die de RSC in zijn 130-jarige geschiedenis hebben vormgegeven. www.shakespeares-england.co.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.