Sneeuwkanonnen redden kerstvakantie in Alpen

Ook in de Alpen is het zonnig en mild weer, niet echt ideaal aan het begin van de kerstvakantie. Veel Nederlanders hebben hun spullen al gepakt voor de aankomende wintersportvakantie, maar er is nog niet echt sneeuw gevallen in veel bekende wintersportgebieden. Dit is niet zo goed nieuws voor iedereen die klaarstaat om zaterdag te vertrekken. Snowplaza.nl maakte een overzicht van de belangrijkste skigebieden in de Alpen: wat is er open en hoeveel sneeuw ligt er?

Dramatische kerstvakantie 2014
De eerste kerstvakantieweek in 2014 verliep ook niet echt winters. In sommige skigebieden waren slechts een of twee pistes geopend. Het gevolg was dat wintersporters zich op de beperkt aantal geopende afdalingen moesten vermaken, waar het bovendien enorm druk was. De omstandigheden waren verre van ideaal en de sneeuwval begon net voor de tweede kerstvakantieweek.

Meer skigebieden en pistes geopend dit jaar
Dit jaar lijkt de situatie in de Alpen een stukje positiever ondanks het gebrek aan natuursneeuw. Dit is te danken aan een laag natuursneeuw die de eerste weken van november is gevallen, maar vooral aan de sneeuwkanonnen die de afgelopen weken tonnen aan kunstsneeuw hebben geproduceerd. Het gevolg is dat er nu witte pistes liggen in een groen landschap, maar er kan wél geskied worden.

Topprestatie van skigebieden
De skigebieden hebben sneeuwkanonnen goed ingezet dit jaar. Het bekende en laag gelegen SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental in Oostenrijk heeft bijna de helft van haar 279 km pistes kunnen openen, dankzij de inzet van kunstsneeuw. In Italië is nog vrijwel geen natuursneeuw gevallen, maar de bekende skigebieden Val Gardena en Kronplatz zijn gewoon geopend. Ook zijn er gebieden in de Alpen die er wel winters uitzien dankzij natuursneeuw, zoals Obertauern in Oostenrijk, en de hoger gelegen skigebieden in Zwitserland zoals Engelberg en Saas-Fee.

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van geopende skigebieden en sneeuwhoogtes.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.