Spectaculair oudjaar met vuurwerkshows over de hele wereld

Het kan zijn dat je de traditionele manier van oudjaar vieren een beetje zat bent. Misschien heb je dit jaar geen zin in de verplichte familiebijeenkomst of de feestje die altijd tegen vallen? Dan is het de perfecte tijd om er even tussenuit te gaan voor een stedentrip naar een bestemming die bekend staat om spectaculaire vuurwerkshows. Dat is toch even iets anders dan het vuurwerk in je eigen woonwijk. Online verhuurder HomeAway maakt een selectie van ideaal gelegen huizen en appartementen om de mooiste vuurwerkshows ter wereld te bekijken.

Hongkong: meester van het vuurwerk
De bakermat van vuurwerk is natuurlijk China waar men al lang voor de uitvinding van buskruit gebruik maakte van luide knallen om boze geesten te verjagen. Vandaag de dag komt 90% van al het vuurwerk uit dit land en daarom zijn Chinese steden als Peking en Hongkong gewilde bestemmingen om Oud en Nieuw te vieren. In Hongkong is Victoria Harbour de locatie waar ieder jaar een fraai staaltje pyrotechniek tentoongespreid wordt. In de wijk Central op Hong Kong Island kun je een appartement huren voor 10 personen op loopafstand van de waterfront van Victoria Harbour, of je pakt een bootje naar de overkant van de haven.

De selfie van het jaar in New York
Het maakt niet uit welke maand je gaat, New York is een altijd een geweldige stedentripbestemming, maar oudejaarsdag met duizenden New Yorkers op Times Square vieren is wel iets voor op je bucketlist. Iedereen verzamelt zich daar voor de traditionele ‘ball drop’ ceremonie – een gigantische bal die vanaf een kantoorgebouw net voor middernacht naar beneden wordt gelaten. Uiteraard zijn ook Central Park en een boottocht over de Hudson prima locaties om het vuurwerk boven Manhattan te bekijken. Je kunt ook gewoon met zes vrienden in je design appartement aan de Upper East Side met uitzicht op Central Park eerste rang het vuurwerk aanschouwen. Dat zal jouw selfie van het jaar worden.

Oogverblindend mooie vuurwerkshow Sydney
Op ruim 16.000 km van New York ligt een stad die in de top-tien-van-mooiste-vuurwerksteden ook zeer hoog scoort: Sydney. Ieder jaar zien we de beelden op het Journaal voorbijkomen van de indrukwekkende lichtshow vanaf de Harbour Bridge en het Opera House. Via HomeAway kun je een appartement huren met een million-dollar-view op de brug en het Opera House. Een riant en modern appartement met één slaapkamer hoewel het risico bestaat dat je die oudejaarsnacht maar kort ziet.

Lichtshow op het strand in Rio de Janeiro
Oud en Nieuw vieren in Rio is qua klimaat heel wat aangenamer dan Nederland. De gemiddelde temperatuur in december is 25 graden. Dansend het nieuwjaar inluiden tussen tienduizenden cariocas met een caipirinha in je hand op het Copacabanastrand en het jaar kan niet meer stuk. Met een panorama uitzicht op de Sugar Loaf, het strand van Copacabana en het Christusbeeld, is dit HomeAway penthouse de perfecte uitvalsbasis voor een grootse jaarwisseling. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers.

Vier Oud & Nieuw in Londen
Om de hoek en toch buitenland. Niet alleen is Londen een sfeervolle stad om kerstinkopen te doen maar het vuurpijl extravaganza dat zich hier voltrekt, trekt veel inwoners en toeristen. De London Eye is het epicentrum van het vuurwerkgeweld dus je ergens posten langs de Thames tussen Westminster Bridge en Waterloo Bridge zou je een perfecte viewing point moeten geven. Zo kun je in de wijk Pimlico logeren in een appartement dat plaats biedt voor 6 personen en uitzicht heeft op zowel de London Eye als The Houses of Parliament.

Dubai kleurt de hemel
Dubai en wolkenkrabbers gaan hand in hand samen. Het bekendste gebouw is natuurlijk Burj Khalifa, dat met zijn 829 meter een eye-catcher is. Dat wordt het ook 31 december want deze kolos fungeert als platform voor een vuurwerkspektakel. In 2014 werden maar liefst 500.000 vuurpijlen in een minuut of zes afgevuurd. Ga er maar van uit dat de autoriteiten ook dit jaar weer alle registers gaan open trekken. Huur een 2 slaapkamer appartement in downtown Dubai met uitzicht op de Burj of een 2 slaapkamer woning bij de marina.

Oud en Nieuw vieren op het tropische Samoa
Was het vóór 2011 het laatste land op deze aardbol om Oud en Nieuw te vieren, nu is het de eerste plek waar nieuwjaar ingeluid wordt. Het duurt even om er te komen want het ligt in de Grote Oceaan ten oosten van Fiji. Maar hoe stoer is het om tegen je vrienden en collega’s te kunnen zeggen dat jij als eerste bent begonnen met aftellen naar het nieuwjaar. Het vuurwerk is hier bescheiden, maar het-als-eerste-het-nieuwjaar-vieren ervaring op dit droomeiland is majestueus. Een van de woningen die je er kunt huren, ligt in de hooglanden ten westen van de hoofdstad Apia en heeft een prachtig terras met uitzicht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.