Top 5 nieuwe stedentrips voor 2016

Het is weer tijd om je goede voornemens voor volgend jaar de bedenken. Misschien heb jij wel hoog op je lijstje staan dat je het in het nieuwe jaar eens anders wils doen? Voor vakantiegangers die in 2016 nieuwe reisbestemmingen willen ontdekken, heeft British Airways alvast een aantal tips op een rijtje gezet. De kleurrijke drukte van Delhi, een openluchtconcert in het hippe Austin of Japanse specialiteiten in São Paulo. Deze vijf onorthodoxe bestemmingen worden het helemaal in 2016.

1. Delhi, India: Verwacht het onverwachte
In de Indiase hoofdstad komen traditie en innovatie samen. Ontdek wat er achter de ruwe buitenkant van deze bestemming schuilt. Rondstruinen doe je rond de Khari Baoli straat. Beleef het chaotische, maar toch authentieke Delhi waar een oneindige stroom mensen, ezels, karren en scooters de steegjes vult. Een fel contrast met de hypermoderne restaurants, winkels en cafés die je ook in Delhi vindt. De Taj Mahal en het Agra Fort mag je beslist niet missen.

2. Austin, Texas, VS: Keeping it weird
De indrukwekkende skyline van Austin vertegenwoordigt de groeiende muziek, film en tech-industrie. Desondanks bewaart de hoofdstad haar ‘small town vibe’. Austin is sinds kort een hipster hotspot en culturele trekpleister: alternatieve bars en koffietentjes, street art en veganistische restaurants zullen ook de hipster in jou naar boven brengen. En Austin draagt niet voor niets de bijnaam ‘live music capital of the world’. Indie, straatmuziek, piano, jazz, country of punk: met meer dan 200 concertlocaties om uit te kiezen zal je je zeker niet vervelen.

3. Seoul, Zuid-Korea: misschien wel de meest onderschatte stad ter wereld
Welcome to the future: een cultuur waarin high-tech met open armen ontvangen wordt, Seoul is een futuristische mega-metropool. De hoofdstad van Zuid-Korea wordt gekarakteriseerd door modernistische wolkenkrabbers, chique fashionista’s en excentrieke restaurants, bars en nachtclubs. Doordacht design is voor inwoners van Seoul prioriteit, ongeacht of het nu gaat om een chique hotel, de restauratie van een oude tempel of om take-away koffiebekers. Bij alle objecten wordt over design nagedacht.

4. São Paulo, Brazilië: Paradijs voor foodies
Met een skyline van hoge betonnen torens is São Paulo de stad met een unieke sfeer die je nergens anders in Brazilië tegenkomt. São Paulo is een van de beste plekken van Zuid-Amerika om te eten, drinken en winkelen: van de stijlvolle restaurants en boetieks in de groene Jardins wijk tot de chique winkelstraten van het centrum of de bars van de bohemien Vila Madalena wijk. De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan bevindt zich in São Paulo dat daardoor net zo befaamd voor verse Atlantische sushi is, als voor de talloze churrascarias (Braziliaanse grillrestaurants).

5. San José, Californië: everything but nerdy
Silicon Valley is de thuisbasis van giganten als Apple of Google en duizenden startups. Maar San José en omgeving zijn niet alleen voor techies een aanrader. Ga een dagje erop uit in het Big Basin Redwoods State Park in de Santa Cruz Mountains en wandel langs de prachtige watervallen. Je dorst les je achteraf in een van de pittoreske wijngaarden die de streek rijk is. Vanuit San José bereik je ook heel gemakkelijk het beroemde Yosemite National Park.

Bekijk de 5 nieuwe bestemmingen van 2016:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.