WOW Air vliegt volgende zomer ook op LA

WOW air gaat vanaf aankomende zomer (2016) ook naar de westkust van de Verenigde Staten vliegen. Dan start de IJslandse ultra-lowcoster met routes naar Los Angeles en San Francisco, die hiermee de vijfde en zesde trans-Atlantische bestemming voor de airline zijn. De vluchten worden uitgevoerd met drie gloednieuwe Airbus A330-300 toestellen; de eerste wide-body vliegtuigen in de WOW air-vloot die ruimte bieden aan 340 passagiers in een configuratie met één klasse. De Amerikaanse routes sluiten aan op de vluchten van Amsterdam naar Keflavik, waardoor Nederlanders met WOW air vier keer per week naar Los Angeles en vijf keer week naar San Francisco kunnen vliegen. Tickets gaan in januari 2016 in de verkoop.

Prijzen in januari bekend

Na de succesvolle lancering van trans-Atlantische vluchten naar Boston en Washington DC vanaf € 99,- begin 2015 en de aankondiging van vluchten naar Montreal en Toronto vanaf mei 2016, breidt WOW air haar routenetwerk nu uit met Californië. Alle vluchten gaan via IJsland en de prijzen worden in januari bekend gemaakt. De reeds gelanceerde routes naar de V.S. worden het hele jaar door uitgevoerd en hebben een consistente bezettingsgraad van meer dan 90%. Met de introductie van WOW air op deze route zijn de marktprijzen tussen Boston en IJsland met 30% gedaald. Met de twee nieuwe routes groeit WOW airs jaarlijkse passagierscapaciteit van 900.000 in 2015 naar ruim 2 miljoen in 2016. De A330-300’s bieden één klasse en hebben elk een capaciteit van 340 personen. De beenruimte is standaard 30 inch (ruim 76 cm), stoelen met 34 inch (ruim 86 cm) zijn tegen extra betaling verkrijgbaar.

Snelgroeiend netwerk

Skúli Mogensen (foto), oprichter en CEO van WOW air over de laatste uitbreiding: “We vinden het geweldig om Los Angeles en San Francisco aan ons snelgroeiende netwerk toe te voegen. We luiden een nieuw tijdperk in, met WOW air als voorloper in de trans-Atlantische lowcost. Met de toevoeging van de drie langeafstandstoestellen aan onze vloot, kunnen we veel lagere tarieven bieden tussen Europa en de Amerikaanse westkust dan de competitie. En dat alles met behoud van onze fantastische service met een glimlach, zoals we op de vluchten naar Boston en Washington DC al hebben bewezen. We krijgen ontzettend positieve reacties op onze lage tarieven op de bestaande trans-Atlantische routes en dat geeft ons het vertrouwen dat passagiers de kans grijpen om nog verder met ons te vliegen. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat deze nieuwe vluchten het toerisme van Californië naar Europa ook een boost geven. Best of both worlds!”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.