Zuid-Holland maakt werk van wandelen

Inwoners van Zuid-Holland die van wandelen houden, die boffen. In die provincie wordt serieus werk gemaakt van een zo goed mogelijk wandelnetwerk. Dit najaar opende Hof van Delfland. Hof van Delfland is het vijfde wandelnetwerk in de rij dat opgenomen is in een provinciebreed wandelroutenetwerk. Er is nu sprake van ‘900 km wandelplezier’ tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer.

Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en rondom de Drodrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed. De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt deze wandelnetwerken ook digitaal toegankelijk te maken. En zo is er nu dan ook provinciebrede digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland.

De digitale wandelrouteplanner Z-H is in samenwerking met de diverse regio’s, Wandelnet en de provincie Zuid-Holland ontwikkeld en stelt wandelaars in staat om zelf op de computer, de tablet of de smartphone een wandelroute te plannen langs de vele knooppunten van het routenetwerk. Inmiddels bestrijkt dit routenetwerk een groot deel van het Zuid-Holland. De komende maanden zullen er steeds meer netwerken worden toegevoegd aan de planner.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.