7 redenen om naar Zwitserland te gaan

Nu het nieuwe jaar is begonnen zijn er weer een hoop vakanties en tripjes te plannen. Maar waar ga je dan heen? Je kan bijvoorbeeld naar Zwitserland. Een vakantiebestemming voor alle seizoenen en ook in 2016 gaat het land door met vernieuwen. Zo kun je nog makkelijker de Grand Tour of Switzerland ontdekken, is het een feest voor Charlie Chaplin fans en komt de Tour de France naar Zwitserland. Als je nog wat inspiratie nodig hebt voor je komende vakantie vind je hieronder 7 tips voor een vakantie in Zwitserland in 2016:

1. Kunstbiënnale Manifesta in Zürich
Van 11 juni tot en met 18 september 2016 vindt in Zürich de kunstbiënnale Manifesta plaats. Dit tweejaarlijkse evenement, waarin hedendaagse beeldende kunst centraal staat, werd in 1996 voor het eerst in Rotterdam georganiseerd. Het is niet toevallig dat het in 2016 in Zürich plaatsvindt: hier begon honderd jaar eerder de culturele beweging ‘Dada’, ook wel dadaïsme genoemd. Heel toepasselijk duurt de elfde editie van Manifesta 100 dagen.

2. Grand Tour of Switzerland bewegwijzerd
Nog meer kijkplezier en gemak tijdens een rondreis door Zwitserland: sinds het najaar van 2015 is de 1600 kilometer lange Grand Tour of Switzerland volledig bewegwijzerd. Ongeveer 650 borden langs de wegen zorgen ervoor dat automobilisten en motorrijders de juiste route nemen, zonder daarbij op navigatiesystemen of plattegronden te moeten terugvallen.

3. Duik in de wereld van Chaplin
Een ‘must visit’ voor fans van Charlie Chaplin: in het voorjaar van 2016 wordt het museum ‘Chaplin’s World‘ geopend, dat volledig in het teken staat van het leven en werk van de gelauwerde Britse artiest. Het museum bevindt zich (deels) in de villa waar Chaplin de laatste 25 jaar van zijn leven gewoond heeft, vlakbij Vevey aan het Meer van Genève.

4. De Tour de France in Zwitserland
Van 18 tot en met 20 juli 2016 brengt de Tour de France een bezoek aan Zwitserland. Op 18 juli komt het peloton in het Juragebergte het land binnen, om direct door te gaan naar Bern. Na een rustdag in de Zwitserse bondsstad vervolgen de wielrenners hun tocht op 20 juli met een etappe naar Finhaut in het Wallis. De stuwdam bij het Lac d’Emosson vormt het decor van de finish.

5. Opening langste treintunnel ter wereld
Een nieuw meesterwerk in de Zwitserse tunnelbouw: op 1 juni 2016 wordt de langste treintunnel ter wereld geopend. Deze 57 kilometer lange tunnel vornt de nieuwe noord-zuidverbinding door het Gotthardmassief. Reizigers vanuit Centraal-Zwitserland zijn ongeveer 40 minuten sneller in Ticino dan voorheen. Vanaf 11 december 2016 wordt het traject opgenomen in de dienstregeling van de Zwitserse spoorwegen en is het effectief in gebruik.

6. Totaal vernieuwd: Kunstmuseum Basel
Het vernieuwde Kunstmuseum Basel is vanaf komend voorjaar geopend voor het publiek. Op 17 en 18 april 2016 vindt de feestelijke opening plaats van het totaal gerenoveerde hoofdgebouw, dat is ontworpen door het gerenommeerde architectenduo Christ & Gantenbein. Op 19 april begint de tentoonstelling ‘Sculpture on the Move 1946-2016’, met werken van onder anderen Alberto Giacometti, Hans Arp en Pablo Picasso.

7. Jubileumeditie Montreux Jazz Festival
Het beroemde Montreux Jazz Festival viert zijn 50-ste verjaardag in 2016. Van 1 tot en met 16 juli swingt het stadje Montreux aan het Meer van Genève weer de pan uit. De organisatie pakt voor deze speciale editie groots uit en maakt het programma in april 2016 bekend. Kaarten voor de concerten van topartiesten zijn vanaf dat moment te bestellen. Daarnaast zijn veel optredens, zoals bij iedere editie, gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over een vakantie naar Zwitserland vind je op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.