Aviodrome maakt droom vliegfanaat waar


De kop boven dit artikel suggereert dat je een fanaat moet zijn voordat je naar het Aviodrome in Lelystad gaat. De waarheid is dat zelfs al ben je matig in vliegen geïnteresseerd in vliegen je door dit bijzondere museum veel meer waardering krijgt voor het menselijk vernuft dat dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Heel groot

Om te beginnen bleek het museum, het was ons eerste bezoek, veel groter dan we dachten. En dat terwijl we al járen persberichten over het Aviodrome publiceren! Je begint je rondreis door de geschiedenis van het vliegen met de beschrijving van hoe de eerste hete luchtballon van Nederlands grondgebied opsteeg om uiteindelijk op het buitenterrein rond te kijken in een hedendaags passagiersvliegtuig.

Ook de kleinsten

Toen wij er waren liepen er veel bezoekers rond met kleine kinderen (jaar of 5). En voor deze categorie bezoekers is er al meer dan genoeg te beleven in het museum, alhoewel zondermeer vrijwel alle informatie aan ze voorbij zal gaan. Maar daarmee is wel duidelijk dat je het Aviodrome kunt bezoeken op elke leeftijd. Als je alles bezoekt en naar de 4D-film gaat, dan kun je er makkelijk een dag zoet zijn. De entree is niet goedkoop, maar het museum biedt zeker waar voor zijn geld. Je krijgt bij je bezoek in totaal 100 vliegtuigen te zien!

Wat vonden wij het leukst/opmerkelijkst bij het Aviodrome?

  • Er hangt een echte drone zoals die voor verkenningsvluchten gebruikt wordt door het Amerikaanse leger. Met een video er bij die laat zien hoe dat allemaal in de praktijk gebruikt wordt.
  • Je mag daadwerkelijk in veel vliegtuigen zelf kijken en daarbij is de winst die in 100 jaar geboekt is indrukwekkend, zeker als je naar de verschillende cockpits kijkt.
  • Er hangt een authentiek vliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebruikt om Duitse parachutisten boven ons land te droppen.
  • Je kunt met een simulator ervaren hoe het is om in een vliegtuig te zitten.
  • De expositie over André Kuipers en het nagebouwde ruimtestation, dat een beter idee geeft van hoe hij in de ruimte heeft geleefd.
  • De 100% kopie van het allereerste Schiphol. Dat weinig groter dan een normaal treinstation in die tijd.
  • Rondkijken in een echte Boeing 747. Leuk dat je daar ongegeneerd in kunt neuzen, van de keukentjes tot de business class en de cockpit.

Aviodrome, Pelikaanweg 50, Lelystad, site www.aviodrome.nl

De Uiver staat te stralen bij Aviodrome in Lelystad.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.