Bretagne komt dichterbij met rechtstreekse vlucht

Lang in de auto zitten naar Bretagne hoeft geen excuus meer te zijn om niet te gaan. Vanaf 27 maart 2016 verzorgt Air France dagelijks een directe verbinding tussen Amsterdam en Rennes. Dankzij de directe vlucht ben je binnen 1 uur en 35 minuten in de hoofdstad van Bretagne. De stad Rennes is een goed vertrekpunt voor een rondreis over het Franse schiereiland en heeft ook zelf veel te bieden.

Rennes
Dankzij de nieuwe directe verbinding tussen Amsterdam en Bretagne wordt een citytrip naar Rennes nu bereikbaarder dan ooit. Deze dynamische studentenstad telt veel restaurants en cafés. De vakwerkhuizen uit de middeleeuwen worden afgewisseld door statige Renaissance gebouwen. Het park Thabor met zijn Franse tuin, botanische tuin en rozentuin is de ideale plek om even tot rust te komen. De Marché des Lices is met 300 kraampjes één van de grootste markten in Frankrijk en in de boetieks kun je goed shoppen.

Bretagne
Rennes is tevens een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In de natuurlijke omgeving liggen vele dorpjes. Op driekwartier rijden ligt het bos van Brocéliande, waar de oorsprong van de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel ligt. Op 40 minuten ligt het stadje Fougères met zijn kasteel, vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. Binnen een uur ben je aan zee, wandel je door de straten van de piratenstad Saint-Malo of eet je verse oesters op de boulevard van Cancale.

Voor meer informatie over een vakantie naar Rennes en omgeving ga je naar de website.
Foto: Yannick le Gal.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.