De ANWB ‘Campings van het Jaar 2016’

Zoek je nog een goede camping voor je aankomende vakantie? Dan kan dit lijstje je misschien helpen. De ANWB heeft tijdens de Vakantiebeurs vier campings uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2016. In totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten duizenden kampeerliefhebbers hun stem uit. Een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de uiteindelijke winnaars gekozen.

De winnaars van de titel Camping van het Jaar 2016 zijn

In categorie 1: De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)
Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Nederland
De jury: De camping scoort op alle fronten goed. Mooie bijkomstigheid is dat hij ‘dichtbij’ ligt. Je hoeft de grens niet over voor een fijne gezinscamping.

In categorie 2: De mooiste Charme camping
Camping Lazy in Cerovo, Slowakije
De jury: Het uitzicht vanaf je kampeerplek is fantastisch. Sommige kampeerders zullen de loslopende beesten niet zo leuk vinden, maar dat heeft wel weer zijn charme. Het is kleinschalig, rustig en de Nederlandse eigenaren zijn zeer gastvrij.

In categorie 3: De camping met de mooiste huuraccommodaties
Seecamping Berghof in Villach, Oostenrijk
De jury: De houten chalets passen heel mooi in het landschap. De inrichting liegt er niet om: luxueus en je hebt er je eigen sauna. De huuraccommodatie is van een leuk design. Behalve de mogelijkheid tot huren is de camping zelf ook nog eens prima. Het totale plaatje van camping, huuraccommodatie en het mooie uitzicht maken Seecamping Berghof tot de winnaar

In categorie 4: De mooiste camping die zich volledig of alleen in voor- en najaar richt op rustzoekers, de 50plus-campings
Camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence, Frankrijk
Het is een camping voor echte levensgenieters. De camping heeft een mooie ligging en op loopafstand pak je zo even een terrasje. Er is eigenlijk niets wat niet leuk is. Sfeervolle omgeving en je voelt je hier meteen thuis.

KCK Innovatie van het Jaar 2016
Ook werd door een vakjury van de ANWB en de kampeersector de KCK Innovatie van het Jaar 2016 toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing. De winnaar is Camping Union Lido in Italië met zijn Dog Camp. Het Dog Camp telt 200 staanplaatsen met voorzieningen voor honden. Een dierenarts verleent er eerste-hulp-bij-honden-ongelukken. Bij de hondenshop is een vergeten speeltje te koop, of het lekkerste dogfood. Wil je er als kampeerder even alleen op uit, dan past de dog-sitter op. De jury roemt de fenomenale uitwerking van het concept. Je vraagt je bijna af wíe er met vakantie is: de hond of de baas.

Kinderinspecteurs
Een jury van 9 kinderinspecteurs koos Camping Aufenfeld in Aschau, Oostenrijk tot de Kindercamping van het Jaar 2016. Zij waren zeer te spreken over de rodel- en de kabelbaan, de binnenspeeltuin, de trampoline in het meer, het Westerndorp, het animatieteam en het lekkere eten op camping.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.