Expositie Pipo de Clown in Baarn

De jeugdherinneringen druipen hier van af: Een expositie over het ‘voor het slapen gaan programma’ Pipo de Clown in Kasteel Groeneveld in Baarn. Van 23 januari tot 26 juni 2016 laat het kasteel met een expositie Pipo herleven in filmpjes en een wandeling onder het motto Sapperdeflap! Bovendien komt de oude Pipowagen weer op het terrein te staan.

Pipo de Clown begint in 1958

De expositie zal vooral vijftigers aanspreken, omdat de tv-serie van van 1958 tot en met 1980 op de televisie te zien was. Stukje geschiedenis over de auteur van de serie: In 1964 maakte schrijver Cor Witschge zijn debuut als Pipo de Clown in het circus. Dit was het circus van Rudi Carrell. Het probleem was dat hij geen clownsact had. Daarom vroeg Carrell aan de broers Bas en Aad van Toor of zij een act wilden schrijven. Dit deden ze, maar in die act schreven ze ook nog twee andere clowns. Rudi Carrell stelde voor dat de broers Van Toor die twee clowns zelf wilden spelen. Jaren later zouden zij bekend worden als Bassie en Adriaan…

En wie zich nu al wil onderdompelen in nostalgie, kan hier luisteren naar de begintune van Pipo de Clown.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.