Ga goed verzekerd op wintersport

Je hebt alweer een aantal keren geoefend op de skibaan, je hebt net een te gekke skibril gescoord, je outfit is compleet, je hebt het weer in het skigebied gecheckt en in gedachten suis je al van de piste af. Strakblauwe lucht, spierwitte pistes en een stralende zon lachen je tegemoet. Niets staat een geslaagde vakantie in de weg. Denk je. Heb je echt aan alles gedacht?

Reisverzekering
En zo kom je vanuit een heerlijke voorpret even terug in de werkelijkheid. Goed nieuws, beter nu dan straks als te laat is. Als je snowboard of ski’sop vakantie zijn gestolen bijvoorbeeld. Ben je met jouw reisverzekering wel verzekerd tijdens wintersport? Veel verzekeraars nemen wintersport namelijk op als een aanvullende dekking. Dat betekent dat je met je gewone reisverzekering niet bent verzekerd voor bijvoorbeeld schade aan je skispullen. Maar ook als je een skiongeluk krijgt, kun je de gehuurde skiuitrusting terugbrengen zonder dat je je geld terugkrijgt. Zonde natuurlijk. Daarom bieden veel verzekeraars een aanvullende wintersportdekking bij hun reisverzekering, zodat je ook bent verzekerd van een schadevergoeding als je eigen skispullen zijn gestolen bijvoorbeeld.

Aanvullende wintersportdekking
De kans op ongelukken en schade is bij een wintersportvakantie groter dan bij bijvoorbeeld een gezinsvakantie op de camping. Een aparte wintersportverzekering is niet nodig. Veel verzekeraars bieden namelijk een aanvullende dekking voor wintersport en gevaarlijke sporten aan. Deze kun je dus aanvullend afsluiten bij je reisverzekering. Zo ski of snowboard je met een onbezorgd gevoel van de piste af!

Medische kosten
Zorg ervoor dat medische kosten in het buitenland goed verzekerd zijn. Medische kosten zijn niet verzekerd via de wintersportdekking. Bij een skiongeluk kun je beroep doen op je zorgverzekering. Heb je alleen de basiszorgverzekering? Die vergoedt maximaal het bedrag dat je voor vergelijkbare zorg in Nederland betaalt. In de meeste landen liggen de zorgkosten hoger dan in Nederland. Risico: een enorme rekening achteraf die je in dat geval zelf moet betalen.

Medische kosten buitenland verzekeren
Wil je dit vervelende souvenir voorkomen? Je hebt 2 opties. Je kunt een aanvullende dekking via je zorgverzekering afsluiten, zoals een werelddekking. Controleer dan wel even of onder andere een gipsvlucht terug naar Nederland is verzekerd. Wat ook kan, is de aanvullende dekking medische kosten bij je verzekeraar afsluiten. Bij veel verzekeraars ben je dan ook verzekerd voor die gipsvlucht terug naar huis, het vervoer van de piste naar een ziekenhuis en de opname in een privékliniek. Dit laatste is niet ongebruikelijk in de wintersportlanden. Handig: dit kun je direct regelen als je ook de aanvullende dekking wintersport afsluit.

Voorbereid op wintersport
Conclusie: check naast je skiuitrusting en het weer in het skigebied ook even de dekkingen van jouw reisverzekering en zorgverzekering. Sluit een aanvullende dekking voor wintersport en gevaarlijke sporten af en beoordeel of het nodig is om je extra te verzekeren voor onverhoopte medische kosten in het buitenland. Als je dat hebt geregeld, dan ga je écht voorbereid op wintersport. Veel plezier!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.