Feiten en fabels over je wintersportverzekering

Verzekeringen zijn soms lastig uit te pluizen. Want wat krijg je nu vergoed en wat niet? Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen waar je uit kan kiezen. Dat kan het extra ingewikkeld maken. Om je een beetje op weg te helpen heeft Centraal Beheer de feiten en fabels over je verzekering tijdens de wintersport op een rijtje gezet.

Stelling: je bent verzekerd als je je been breekt op de piste
Feit! Via je zorgverzekering (de Basisverzekering) ben je wereldwijd verzekerd voor spoedeisende medische hulp voor het ‘Nederlandse tarief”. Dus breek je je been en gaan ze er in een Zwitsers ziekenhuis gips om leggen? Dan krijg je vergoed wat het in Nederland zou kosten. Maar… in sommige landen, zoals Zwitserland of Frankrijk, is de zorg veel duurder. Het is dan goed om ook medische kosten in het buitenland mee te verzekeren via je aanvullende zorgverzekering of via de aanvullingen ‘medische kosten’ en ‘wintersport’ op je reisverzekering.
Vervoer vanaf de plek van het ongeluk met een traumaheli en de gipsvlucht terug naar Nederland zijn verzekerd als je een reisverzekering met wintersportdekking én medische kosten hebt of een aanvullende zorgverzekering. Overkomt het jou of iemand in je reisgezelschap? Neem dan altijd contact op met de Alarmcentrale. Die helpt je verder.

Stelling: je snowboard is verzekerd als ie wordt gestolen uit je hotelkamer terwijl jij zit te lunchen
Het zal je maar overkomen. Je bent lekker aan het genieten van je lunch. Je hebt je snowboard veilig opgeborgen in de kledingkast op je hotelkamer en dan toch wordt ie gejat. En gelukkig, de stelling is waar. Heb je een Doorlopende of Tijdelijke Reisverzekering van Centraal Beheer? Dan krijg je bij schade of verlies altijd de dagwaarde vergoed van je snowboard of skies, tot maximaal €2.500,- per persoon per gebeurtenis.

Stelling: je skipas is niet verzekerd
Fabel! Heb je een Tijdelijke of Doorlopende Reisverzekering mét wintersportdekking van Centraal Beheer? Dan is je skipas natuurlijk ook verzekerd.

Stelling: je Go-Pro is verzekerd
Tuurlijk wil je je afdalingen filmen met je Go-Pro. Maar een ongelukkige val verknalt je film. Sterker nog, je Go-Pro werkt niet meer. Je krijgt dat wel vergoed. Als je alleen een reisverzekering hebt, dan krijg je maximaal € 1.250,- vergoed (voor alle verzekerden samen). Je kan je mobiel, je Go-Pro, je laptop en andere kostbaarheden voor een hoger bedrag verzekeren met de ‘Kostbaarheden Buitenshuis’ verzekering, onderdeel van de Woonverzekering.

Stelling: off piste skiën is niet verzekerd
Waar en niet waar! Alle gevaarlijke takken van wintersport zijn niet verzekerd. Ook niet met extra dekkingen. Denk aan: bobsleeën, freestyle-figuurspringen, ski-jöring, skispringen, skivliegen, speedraces, speedskiën, paraskiën en heliskiën.
De enige uitzondering is wanneer je gaat off-piste skieeën onder begeleiding van een skileraar of gids. Dan ben je wel verzekerd.

Stelling: voor langlaufen moet je een wintersportverzekering afsluiten
Fabel! Langlaufen is verzekerd met een basis Tijdelijke of Doorlopende Reisverzekering. Je hoeft hiervoor niet de Winter- en Onderwatersport dekking af te sluiten.

Stelling: Je bent verzekerd als je je vakantie afbreekt voor de begrafenis van je tante
Fabel! Je zit er natuurlijk nooit op te wachten om je vakantie af te breken. Zeker niet voor een begrafenis. Maar als het een dierbaar iemand is, dan wil je er vaak toch bij zijn. Je reis afbreken en naar huis gaan voor de begrafenis is alleen verzekerd bij 1e en 2e graads familieleden. Jouw grootouders en die van je partner zijn bijvoorbeeld 2e graads familieleden. Maar je tante is niet een familielid in de 1e of 2e graad. De kosten die je maakt om naar huis te gaan en de dagen die je mist op vakantie zijn niet verzekerd met een Annuleringsverzekering.

Stelling: je betaalt zelf voor de kosten van een extra nacht in een hotel vanwege een lawine
Hèhè, eindelijk verse sneeuw. Maar zoveel, dat alle wegen onbegaanbaar zijn en er lawines de berg afrollen. Je moet een of twee dagen langer in je hotel blijven. En dat hoef je niet zelf te betalen. De Doorlopende of Tijdelijke Reisverzekering dekt deze onverwachte kosten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.