Les Menuires biedt ook niet-ski-plezier

Met zijn hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe chaletwijken – alles ‘ski-in, ski-out’ – is Les Menuires in Frankrijk het ski mekka in het hart van de Trois Vallées, met 607km pistes volgens eigen zeggen het grootste verbonden skigebied ter wereld. Vanuit Les Menuires zwerf je gemakkelijk uit over dit eindeloze pisteareaal en vind je vlot de weg terug.

Skipistes en wandelpaden

Het in Savoie Mont Blanc op 1850m hoogte gelegen Les Menuires is in februari 2015 vijftig jaar oud geworden. Les Menuires blijft een topbestemming voor sportieve gezinnen bij uitstek, met pistes voor elk niveau. Tegelijkertijd beschikt het gebied over vele wandelpaden tussen de diverse wijken waar ook de grootouders, die niet meer skiën, een aangename vakantie beleven. Sportieve skiërs weten Les Menuires al tientallen jaren te vinden vanwege de uitdagende bergflanken met piste- en offpiste afdalingen en grote hoogteverschillen.

Free riding

Rondom Les Menuires liggen de mooie offpiste varianten voor het oprapen. 1.000 meter hoogteverschil is er te slechten als je bovenaan de toppen rondom het skidorp staat. Door twee skiliften te nemen, sta je direct op de Pointe de la Masse (2.804m) of de Col de la Chambre (2.850m). Steeds vaker kunnen goede skiërs en snowboarders zich uitleven op ongeprepareerde hellingen die beveiligd zijn tegen de altijd verraderlijke lawines. Les Menuires biedt drie van deze beveiligde zones onder La Masse, 3 Chambres (2.704m) en Tougnette (2.434m). Vanaf de laatste top daal je 1.000 hoogtemeters af naar St Martin de Belleville (1.450m), het pittoreske moederdorp van Les Menuires.

Boarder

Ook Les Menuires beschikt over een snowpark: het ‘BK Park’, gelegen bij de stoeltjeslift La Becca. Je vindt hier drie boarder cross parcoursen en tal van jumps. In het hart van het skistation vind je de ‘Big Airbag’, dé plek om je grenzen te verleggen en een sierlijke sprong te wagen. Daarnaast is op de afdaling van Pointe de la Masse onlangs ‘Walibi Gliss’ geopend: een parcours vol leuke, avontuurlijke elementen voor elk skiniveau.

Valentijn

Valentijn. Tijd voor romantiek, rozen, een anonieme liefdesverklaring per post of knusse avond met je geliefde. Overal ter wereld staat 14 februari in het teken van de liefde. Maar wat is er romantischer dan samen met je Valentijn genieten van een verblijf in de sneeuw? Ook dat kan in winterwonderland Les Menuires.

Romantische sleetocht

Verse sneeuw knispert onder dikke snowboots, het hout in de openhaard van het hotel of chalet. Een winters verblijf in de Franse alpen is al een romantische ervaring op zich. Skigebied Les Menuires doet daar aankomende februari een schepje bovenop. Speciaal voor ‘San Valentin’ tovert het bekende wintersportgebied een van haar afdalingen om tot een heuse Valentijns-droom. Langs een vier kilometer lange route kunnen verliefde koppels op een slee door een wit winters paradijs slingeren. Lichtjes langs de route en rozen en champagne bij aankomst creëren de perfecte, romantische sfeer voor ontluikende liefdes en levenslange romances. Kosten: 10 euro per koppel, per afdaling
Sevabel – Tel: +33 (0)479006275

Les Menuires

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.