Naar Innsbruck voor sportieve winterse evenementen

Sportliefhebbers kunnen in Innsbruck niet alleen zelf sporten, ze kunnen ook grote sportieve evenementen bekijken. Waar in 1964 en 1976 het Olympisch vuur brandde tijdens de Olympische Winterspelen, zal dit weekend het vuur opnieuw worden aangestoken voor een jongere generatie. Kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar gaan van 12 t/m 16 januari 2016 in verschillende disciplines strijden om de winst tijdens de International Children’s Games.

Middelpunt
Het Innsbruck Exbihition Center is het middelpunt van de deelnemende delegaties van over de hele wereld. Kinderen laten hun kunnen zien tijdens de wedstrijden biatlon, langlaufen, alpine skiën, ijshockey, kunstschaatsen, freestyle skiën en de snowboard cross. Deze wedstrijden vinden plaats in onder meer OlympiaWorld, Axamer Lizum, Mutteralmpark en Seefeld Arena.

Sportieve evenementen
De hoofdstad van de Alpen is deze winter host van meerdere grote sportevenementen. Innsbruck zet in januari de sneeuwsporten voor jongeren op de kaart. Met de organisatie van de International Children’s Games begin januari wordt 2016 afgetrapt met een groot evenement voor jonge wintersporters in de leeftijd van 12-15 jaar. Vlak daarna, eind januari, is het de beurt aan studenten van over de hele wereld. Van 21 – 26 januari 2016 host Innsbruck voor het eerst de World University Snowsports Games (WUSSI) gevolgd door het Opel Air + Style Festival van 4 t/m 7 februari 2016. Eind februari staat het wereldkampioenschap Bob & Skeleton op het programma evenals Conquer the Alps van 4 t/m 6 maart 2015.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.