Nederlandse vakantiegangers vinden Limburgers meest gastvrij

Van alle provincies zijn de inwoners van Limburg het meest gastvrij volgens Nederlandse vakantiegangers. Dit blijkt uit een gastvrijheidsonderzoek van de website Bungalowparkoverzicht.nl. Ook Noord-Brabanders en Drentenaren staan te boek als zeer vriendelijk en gastvrij, de provincies Gelderland en Zeeland completeren de top vijf.

Positief over Limburg
De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Limburgers werden door de ondervraagden gemiddeld beoordeeld met een 8,6. Ook over de Limburgse natuur was men, met een gemiddelde beoordeling van een 9, bijzonder positief. Enkel qua bereikbaarheid scoort de zuidelijke provincie lager dan het landelijk gemiddelde. Na Limburg (31,3%) worden Noord-Brabant (15,9%) en Drenthe (15,4%) het vaakst genoemd als meest gastvrije provincie. Flevoland en Utrecht worden het minst vaak aangemerkt als meest gastvrije provincie.

Andere provincies
Brabanders krijgen gemiddeld een 8,3 voor hun gastvrijheid, maar de vriendelijkheid in de horeca blijft wat achter. Zeeland en Overijssel worden op dat gebied juist het best beoordeeld. Ook qua bereikbaarheid is Overijssel koploper, en de Overijsselse natuur eindigt op de tweede plek, achter die
van het groene Gelderland.

Over de natuur in Flevoland en Friesland is men goed te spreken, maar op vriendelijkheid scoren deze provincies het laagst. In beide provincies wordt de vriendelijkheid van de lokale inwoners met een 6,9 beoordeeld, ver onder het landelijke gemiddelde van een 7,7.

De tien meest gastvrije provincies (volgens Nederlandse vakantiegangers) zijn:
1. Limburg
2. Noord-Brabant
3. Drenthe
4. Gelderland
5. Zeeland
6. Overijssel
7. Noord-Holland
8. Friesland
9. Groningen
10. Zuid-Holland

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.