Duitse grenstreek onthult geheimen op de vakantiebeurs

Een vakantie net over de grens met Duitsland is leuk en makkelijk. Je bent er zo en er is genoeg te ontdekken. Omdat het zo dichtbij is ben je er waarschijnlijk al vaak geweest, misschien heb je zelfs wel het idee dat je alles al gezien hebt. Maar net als je denkt dat je de Duitse grensstreek goed kent, komen er weer nieuwe ‘geheimen’ bij die erop wachten om ontdekt te worden. Ook dit jaar zijn de Grafschaft Bentheim, het Münsterland, het Osnabrücker Land, het Emsland en het Tecklenburger Land, samen met de stad Münster en de luchthaven Münster-Osnabrück aanwezig op de Vakantiebeurs, die van 13 t/m 17 januari in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. Een ruim aanbod van gratis brochures is op de stand in hal 9 (stand 9.C034) verkrijgbaar.

Wandelmogelijkheden
Net nieuw is de ‘Grafschafter Spurensuche’, een netwerk van wandelpaden door de Grafschaft Bentheim. Naast de 70 km lange hoofdroute zijn er 15 dagtochten. Elke route heeft zijn eigen verhaal, dat te maken kan hebben met iets natuurlijks, historisch of cultureels dat je onderweg kunt ontdekken. Het gaat dus om een soort van speurtocht die de wandelaar nieuwsgierig moet maken. Alle wandelpaden zijn ingetekend in een van de zeven wandelkaarten, die als pakketje verkrijgbaar zijn in alle VVV´s in de Grafschaft Bentheim.

Het Tecklenburger Land ligt aan uitlopers van het Teutoburger Wald in het noordelijke Münsterland. De charmante, heuvelachtige regio scoort met kwalitatief uitstekende wandelroutes, zoals de Teutoschleifen. Deze rondwandelingen met een lengte tussen 6,5 en 13 km hebben het keurmerk ‘Premiumweg’ en beloven wandelgenot van de bovenste plank

Voor fietsers
De Tourenplanner Münsterland biedt de bezoeker een keur aan mogelijkheden om je vakantie of uitstapje uit te stippelen. De fiets- en ruiterroutes zijn op deze site snel te vinden en staan garant voor kwaliteit. Ook informatie over bezienswaardigheden en accommodaties onderweg is hier te vinden. Het Münsterland is erg populair voor wielertochten. De routes van vorige edities van de jaarlijkse wielerevenementen, de RennFietsen Tour Münsterland en de Sparkassen Münsterland Giro, zijn ook opgenomen in de ‘Tourenplaner Münsterland’ en kunnen dus worden nagefietst.

Münster is de fietshoofdstad van Duitsland. Rondom het historische centrum is een rondweg voor fietsers en wandelaars aangelegd en in de binnenstad zijn verschillende overdekte fietsenstallingen. De stad, die in Nederland vooral bekend is vanwege de Vrede van Münster die er in 1648 werd ondertekend, heeft twee gezichten. Enerzijds is er het voorname Münster met de schitterende Prinzipalmarkt en barokke stadspaleizen, anderzijds de hippe, moderne studentenstad met een bruisend uitgaansleven.

Uitstapjes met kinderen
Ver weg van de grote stad avonturen beleven, dat kan net over de grens, bijvoorbeeld in het Emsland. De Emspiraten Jenny en Jack wijzen de weg naar meer dan 50 familievriendelijke attracties, accommodaties en restaurants die het keurmerk ‘Familieland Emsland’ voeren. Natuurlijk heeft het grootste vakantiepark van Duitsland speciaal voor families, Familienpark Schloss Dankern, dit keurmerk. Meer dan 150 spel-, doe- en sportmogelijkheden zoals een klimtuin, een waterskibaan en een kartbaan zorgen voor volop speelplezier tijdens de vakantie.

In Museum und Park Kalkriese in Bramsche bij Osnabrück is van 23 april t/m 3 oktober 2016 de tentoonstelling ‘Gevaar op zee – piraten in de oudheid’ te zien. Aan de hand van archeologische vondsten uit Italië wordt het verhaal van piraterij in de oudheid geschetst.

Concerten, tentoonstellingen en evenementen
Het hele jaar door is er op cultureel gebied in de grensstreek veel te doen. Bijvoorbeeld in Osnabrück. Het European Media Art Festival (20 t/m 24 april) biedt een overzicht van actuele films, video´s, installaties en performances. Tijdens de Maiwoche (13 t/m 22 mei) wordt het hele centrum van Osnabrück omgetoverd in een groot openluchttheater. Tien dagen lang wordt er op diverse podia gespeeld. Het Morgenland Festival (2 t/m 11 september) geldt als belangrijkste forum voor Oriëntaalse muziek in Europa.

Tijdens de ‘Schauraum’ in Münster (weekend van 1 t/m 3 september 2016) kunnen kunstliefhebbers genieten van tentoonstellingen, livemuziek en een gevarieerd culinair aanbod. Op zaterdag 2 september zijn de musea en galeries tot ´s avonds laat geopend.

Voor meer informatie over een vakantie naar het Duitse grensgebied ga je naar de website.
Foto: Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.