Ontdek de veelzijdigheid van Taiwan

Steeds meer mensen weten Taiwan te vinden en dat is niet voor niets. Er is namelijk genoeg te doen tijdens een vakantie op dit eiland. Met gebergten, tradities, stranden en hotspots beschikt Taiwan over alle ingrediënten voor een fantastische vakantie. Kilometerslange fietspaden door steden en theeplantages maken Taiwan bovendien een must do voor fietsliefhebbers. Om Nederlandse vakantiegangers te informeren over de leukste reistips voor deze bestemming is Taiwan Tourism van 12 tot en met 17 januari 2016 vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. Staat Taiwan op je reisverlanglijstje? Maak dan in januari een stop bij stand B030 in Hal 4 van de Jaarbeurs.

Taiwan op twee wielen: Tour de Taiwan 2016
Taiwan is al jarenlang een populaire bestemming voor professionele en recreatieve fietsers. Het bergachtige eiland heeft veel mooie fietsroutes, van pittige bergetappes tot ontspannende tochten langs het Sun Moon Lake. Het land verrast met meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes en heeft aanbod voor iedere fietsfanaat. De internationale wielerwedstrijd ‘Tour de Taiwan’ vindt plaats in maart 2016. Wielerprofessionals leggen in vijf dagen een route van ongeveer 630 kilometer af. De gelegenheid voor wielerliefhebbers om een wedstrijd van topniveau bij te wonen en te combineren met een vakantie. In het najaar vindt het ‘Taiwan Cycling Festival’ plaats. Fietsers vanuit de hele wereld worden uitgedaagd tijdens de KOM Challenge, terwijl mensen die wat meer van het eiland willen zien de Formosa 900 rijden.

Naar Taiwan
Taiwan is net zo groot als Nederland en daardoor makkelijk te bereizen. De hoofdstad, Taipei, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en is een goed startpunt voor een reis door het land. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je door het hele land brengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ontdek de tropische stranden in het zuiden rondom Kenting, de ruige Oostkust of bezoek de eeuwenoude tempels. Liever wat cultuur opsnuiven? Een van de belangrijkste toeristische attracties van het land is het NationalPalace Museum in Taipei. Onlangs is hier de nieuwe, zuidelijke tak geopend en dit biedt meer ruimte aan tentoonstellingen. Naast de huidige, oud Chinese kunstcollectie zullen hier nu ook schatten uit andere regio’s en Aziatische landen te zien zijn. Het land wordt steeds meer bezocht door bezoekers wereldwijd en heeft onlangs zelfs zijn 10 miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

Bezoek voor meer informatie over Taiwan de stand op de Vakantiebeurs, hal 4, stand B030. Of ga naar de website.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.