‘Vakantie naar Noorwegen 25% goedkoper’

Goed nieuws voor de reiziger die Noorwegen op z’n bucketlist heeft. In 2016 is een vakantie in Noorwegen dichterbij dan ooit vanwege de aanhoudend lage olieprijzen en de zwakke kroon. Een wintersportvakantie en naar verwachting ook zomervakantie in Noorwegen doorbrengen is daarom 25% goedkoper dan twee jaar geleden.

Prijsdaling olie

De aanhoudende daling van de olieprijzen is in het voordeel van toeristen die naar Noorwegen reizen. Deze ontwikkeling heeft de Noorse kroon zo onder druk gezet dat de wisselkoers is gestegen naar 9,5 kroon voor een euro, dit maakt de kosten in Noorwegen voor reizigers uit het buitenland 25% goedkoper dan twee jaar geleden.

En de zomervakantie?

Analisten voorspellen dat de lage olieprijs en de zwakke kroon ook de komende jaren impact hebben op de kosten van een vakantie in Noorwegen. “Met de huidige wisselkoers is het in 2016 zeker dat er nog meer Nederlanders gaan kiezen voor een vakantie in Noorwegen, waaronder ook reizigers die het land voorheen links lieten liggen omdat het land voor hen te duur was”, zegt Andrea Pfeiffer van VisitNorway BeNeLux. “Door de voordelige wisselkoers wordt Noorwegen, met zijn fjorden, bergen, meren, het noorderlicht en de middernachtszon, een realiseerbare droombestemming”.

Voor de Noorse economie is het toerisme momenteel naast de energiesector de belangrijkste economische pijler van het land. Toeristen komen voornamelijk uit Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Achtergrondinformatie

VisitNorway

www.visitnorway.com

Volkskrant – Noren lijden onder lage olieprijs

http://www.volkskrant.nl/economie/noren-lijden-onder-lage-olieprijs%7Ea4149263/

Ontwikkelingen Noorse kroon

www.valuta.nl/noorse_kroon

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.